Портал ЕВРОПА представя

  • A+
  • A-
27-11-2009

Комисията "Барозу" ІІ - кой кой е

Портал ЕВРОПА ви представя състава на Европейската комисия с мандат 2009-2014 г., ресорите на еврокомисарите и техните изслушвания в ЕП, проведени преди всъпването им в длъжност.

Таблицата е подредена по азбучен ред (на английски ез.!) на държавите, от които са издигнати кандидатурите. Дата на последна актуализация на таблицата: 11.02.2010 г.

За текущи новини и информации, свързани с ЕК, следете специализираните рубрики на Портал ЕВРОПА.

Предисторията

На 9 февруари 2010 г. ЕП одобри състава на ЕК с голямо мнозинство - с 488 гласа "за". Комисията встъпи в длъжност на 10 февруари и мандатът й е до 31 октомври 2014 г. Изслушването на Кристалина Георгиева в ЕП се проведе на 3 февруари 2010 г. в Комисията по развитие - българският комисар мина последен през тази процедура, тъй като номинацията на България за кандидат беше сменена на 19 януари. Първоначално правителството беше предложило тогавашния външен министър Румяна Желева. Впоследствие обаче г-жа Желева поиска да се оттегли както и като кандидат за ЕК, и като външен министър, и министър-председателят уважи нейното желание. На 19 януари 2010 г. премиерът Бойко Борисов номинира за същия ресор Кристалина Георгиева.

Вследстие на тези събития се промени първоначалният график за встъпване в длъжност на новата Европейска комисия. Между 11 и 19 януари 2010 г. останалите кандидати за еврокомисари минаха поотделно през изслушвания в комисиите на Европейския парламент, които покриват ресорите им, разпределени от председателя Барозу на 27 ноември 2009 г.

Новата Комисия има 27 членове, включително председателя й Жозе Мануел Барозу. От тях 9 са жени, а 14 са били в предишната комисия. ЕК Барозу-II има 7 зам.-председатели, включително Катрин Аштън, която е Върховен представител на съюза за външните отношения и политиката за сигурност. Три жени са зам.-председатели на ЕК. Въвеждат се редица нови ресори като: действия за климата; вътрешни работи, правосъдие, основни права и гражданство. Част от предишните ресори са преустроени - образование, култура, многоезичие и младеж; здравеопазване и политика за потребителите; индустрия и предприемачество; изследвания и иновации; международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.
Комисар, държава, политическо семейство
Изслушване в ЕП
Ресор
Предишни функции

Жозе Барозу
Председател на ЕК

José Manuel Barroso
President

Португалия

ЕНП

 

488 гласа "за" получи Комисията при гласуването в ЕП на 9.02.2010.

Мандатът на новата Комисия е до 31 октомври 2014 г.

На 16.09.2009 г. ЕП очаквано одобри кандидатурата на Жозе Барозу за председател на ЕК за втори мандат.

председател на ЕК; португалски премиер

Председател на ЕК за втори мандат. Роден на 23 март 1956 г. в Лисабон. Завършил е право в Лисабонския университет, европеистика в Женевския университет и е магистър по политология – и трите с отличие. От 1980 г. е член на Португалската социалдемократическа партия (PSD), като става неин председател през 1999 г. и е преизбиран три пъти за лидер. Зам.-председател на ЕНП от 1999 до 2002 г. и зам.-председател на Интернационала на демократите центристи от 2001 до 2005 г. В изпълнителната власт е бил два пъти държавен секретар – съответно на вътрешните и на външните работи, и министър-председател на Португалия. От 1985 г. е избиран шест пъти поред за депутат в португалския парламент – бил е и председател на Комисията за външни отношения. Автор на редица публикации в сферата на политическите науки, международните отношения и ЕС. Носител на над 20 отличия. Женен, с три деца.

Йоханес Хан

Johannes Hahn

Австрия

ЕНП

Хан уцели верния тон при изслушването

Xан се застъпва за по-отчетливо присъствие на кохезионната политика в стратегията ЕС 2020

Регионална политика

(пое ресора на поляците Павел Самецки и Данута Хубнер)

Regional Policy

министър за науката и изследванията

Роден на 2 декември 1957 г. По образование е доктор по философия. Започва политическата си кариера в младежката организация на австрийската Консервативна партия. От 2007 г.е министър на науката и научноизследователската дейност.


Карел де Гухт

Karel De Gucht

Белгия

ЕЛДР

Карел Де Гухт очаква пробив по преговорите от Доха

Търговия

(пое ресора на британците Катрин Аштън-Питър Манделсън)

Trade

еврокомисар по развитието и хуманитарната помощ, заменил Луи Мишел; външен министър

Роден на 27 януари 1954 г. Завършил право през 1976 г. Работил е като адвокат и лектор по европейско право. Между 2004 и 2009 г. е министър на външните работи, а преди това – депутат. Член е на Европейския парламент между 1980 и 1994 г.

Кристалина Георгиева

Kristalina Georgieva

България

ГЕРБ/ЕНП

Георгиева: "Задачата ми е да дам глас на безгласните"

Запис на изслушването.

Георгиева бе номинирана на 19.01.2010 г., след като Румяна Желева (външен министър; бивш евродепутат и повторно избрана за евродепутат) се оттегли.

Хроника на събитията.

Още за изслушването на Румяна Желева.

Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи

(пое част от ресора на белгийците Карел де Гухт-Луи Мишел и на австрийката Бенита Фереро-Валднер)

International Cooperation, Humanitarian Aid and Crisis Response

Вицепрезидент и корпоративен секретар на Световната банка. Още за Кристалина Георгиева.

Андрула Василиу

Androulla Vassiliou

Кипър

ЕЛДР

"Моите приоритети" (авторска статия)

Василиу ще работи за по-близки връзки между образование и бизнес

Образование, култура, езиково многообразие, младеж

(пое част от ресора на словаците Марош Шефчович-Ян Фигел и румънеца Леонард Орбан)

Education, Culture, Multilingualism and Youth

еврокомисар по здравеопазването, заменила Маркос Киприану

Завършила право и международни отношения. През 1991 г. е избрана за президент на Световната федерация на асоциациите за ООН. В края на втория си мандат единодушно е избрана за почетен президент на Федерацията. Политическата й кариера започва през 1996 г., когато е избрана за член на Камарата на представителите в Кипър, представител на „Движението на обединените демократи”. През 2001 г. е преизбрана за още 5 години. Участва в процеса на адаптиране на кипърското законодателство към Общностното право. Между 2001 и 2006 г. е вицепрезидент на реформистката партията на Европейските либерал-демократи. Владее, освен родния си гръцки, английски и френски език.

Щефан Фюле

Štefan Füle

Чешка република

ПЕС

Фюле обеща продължаване на преговорите с Турция

Разширяване и добросъседство

(пое част от ресора на финландеца Оли Рен и австрийката Бенита Фереро-Валднер)

Employment, Social Affairs and Inclusion

дипломат от кариерата

Роден на 24 май 1962 г. Завършва философия в Прага през 1981 г., а пет години по-късно и международни отношения в Москва. От 1982 до 1989 г. е член на комунистическата партия на Чехословакия. Работил е като първи секретар в постоянното представителство на Чехия и Словакия към ООН в Ню Йорк. Между 1996 и 1998 г. е директор на департамента па отбрана във външното министерство. Посланик в Литва (1998-2001 г.) и във Великобритания (2003-2005 г.). През 2009 г. става министър по европейските въпроси.

Кони Хедегаард

Connie Hedegaard

Дания

ЕНП

По-малко вредни емисии от новите автомобили в ЕС поиска Хедегаард

Климат

(пое част от ресора на гърка Ставрос Димас)

Climate Action

министър на околната среда

Родена на 15 септември 1960 г. Има магистърска степен по литература и история. Между 2004 и 2007 г. е министър на сътрудничество между скандинавските държави, преди това – на околната среда. В периода 1984-1990 г. е член на датския парламент. Работила е и като журналист.

Сийм Калас

Зам.-председател на ЕК

Siim Kallas
Vice-President

Естония

ЕЛДР

Калас се изказа предпазливо за въвеждането на скенери за тяло

Транспорт

(пое ресора на италианеца Антонио Таяни)

Transport

зам.-председател на ЕК и комисар по административни въпроси, одит и борба с измамите

Роден в Талин на 2 октомври 1948 г. От 2004 г. е зам.-председател на ЕК. Преди да се присъедини към екипа на Барозу, Сийм Калас е евродепутат и член на Комисията по външни работи на ЕП (2003-2004 г.). Министър-председател на Естония (2002-2003 г.), а преди това министър на финансите (1999-2002 г.) и на външните работи (1995-1996). Калас е бил президент на Естонската централна банка (1991-1995 г.).

Оли Рен

Olli Rehn

Финландия

ЕЛДР

Рен ще предложи „Върховен представител” по икономическите въпроси

Икономически и валутни въпроси

(пое ресора на испанеца Хоакин Алмуния)

Economic and Monetary Affairs

еврокомисар по разширяването

Роден на 31 март 1962 г. в Микели, Финландия. Има магистърска степен по политология в Хелзинкския университет и докторска степен в Оксфордския университет. През 1987 г. става ръководител на младежкото крило на финландската Партия на центъра. През 1988 г. е избран за зам.-председател на Партията на центъра и градски съветник в Хелзинки. Бил е депутат от 1991 до 1995 г. и председател на финландската делегация в Съвета на Европа. От 1995 до 1996 г. е евродепутат, закратко и лидер на Групата на АЛДЕ. От 1996 до 1998 г. е вицепрезидент на Европейското движение на Финландия. През 1998 г. оглавява офиса на финландския еврокомисар Ерки Лийканен в Комисията Проди. През 2002 г. работи в Хелзинкския университет, а през 2003 г. става съветник по икономическите въпроси на финландския премиер. През 2004 г. става еврокомисар по индустриалното и информационното общество, а след това поема ресора разширяване. Женен, с една дъщеря.

Мишел Барние

Michel Barnier

Франция

ЕНП

Барние се застъпи за нови регулационни правила в европейската финансова система

Вътрешен пазар и услуги

(пое ресора на ирландеца Чарли МакГрийви)

Internal Market and Services

министър на земеделието, еврокомисар по регионално развитие

Роден на 9 януари 1951 г. в Ла Тронш. Беше еврокомисар в първата Комисия Барозу, като се върна във Франция, за да стане министър на земеделието и рибарството между 2007 и 2009 г. Бил е външен министър (2004-2005 г.) и министър по европейските въпроси на Франция (1995-1997 г.). Барние е бил и министър на околната среда в периода 1993 – 1995 г. През 2009 г. става евродепутат.

Гюнтер Йотингер

Günther Oettinger

Германия

ЕНП

Йотингер се защити от нападки за антисемитизъм, подчерта важността на "Набуко"

Енергетика

(пое ресора на латвиеца Андрис Пиебалгс)

Energy

министър-председател на провинция Баден-Вюртемберг

Роден на 15 октомври 1953 г. в Щутгарт. Завършил е право и икономика. Между 1984 и 2005 г. работи като адвокат. През 1983 г. става председател на ХДС в Германия, а година по-късно е избран за член на парламента в Баден-Вюртемберг. От 2007 г. е председател на комисиите, отговарящи за медиите, модернизирането на финансовите взаимоотношения на щатско и федерално ниво поема патронажа на проекта „Ние помагаме на Африка”.

Мария Даманаки

Maria Damanaki

Гърция

ПЕС

Мария Даманаки пое ангажимент за модернизация и реформа на рибарството в ЕС

Морско дело и рибарство

(пое част от ресора на Джо Борг от Малта)

Maritime Affairs and Fisheries

депутат от ПАСОК, председател на Коалицията на левицата

Родена през 1952 г. По образование е инженер-химик. Започва политическата си кариера като студент и се присъединява към младежката организация на Комунистическа партия на Гърция. В периода 1977 – 1993 г. е член на парламента в Гърция от парламентарната група на Комунистическата партия. През 1989 г. става първата жена-председател на радикалната лява партия Synaspismos в Гърция. Остава на този пост до 1993 г. Била е и координатор по въпросите на образованието и културата за ПАСОК. Автор на две книги.

Ласло Андор

László Andor

Унгария

ПЕС

Спокойно протече изслушването на унгарския кандидат

 

Заетост, социални въпроси и включването

(пое ресра на чеха Владимир Шпидла)

Employment, Social Affairs and Inclusion

член на Борда на директорите на ЕБВР

Завършил е икономика, учил е в САЩ и Великобритания. Между 2003 и 2005 г. е политически съветник на унгарския министър-председател Ференц Дюрчани. Член на Борда на директорите на ЕБВР и издател на списанието "Есмелет". Писател – автор на публикации и на книга за присъединяването на Унгария към ЕС (2000 г.). Член на Социалистическата партия MSZP.

Мери Гейгън Куин

Máire Geoghegan-Quinn

Ирландия

ЕЛДР

Гейгън Куин не се притесни от изслушването пред ЕП

Научни изследвания и иновации

(пое ресора на словенеца Янез Поточник)

Research, Innovation and Science

член на Европейската сметна палата

Родена на 5 септември 1950 г. По образование е учител. Следва стъпките на баща си в политиката. Куин става първата жена-министър в правителството на Ирландия. През 1977 г. е парламентарен секретар на министъра на индустрията и търговията. В периода 1991-1994 г. е министър на туризма, транспорта и комуникациите и министър на правосъдието. През 1999 г. става член на Европейската сметната палата. Омъжена, с две деца.

Антонио Таяни

Зам.-председател на ЕК

Antonio Tajani
Vice-President

Италия

ЕНП

Таяни залага на зелена икономика и развитие на иновациите в индустрията

Индустрия и предприемачество

(пое ресора на германеца Гюнтер Ферхойген)

Industry and Entrepreneurship

зам.-председател на ЕК и комисар по транспорта, заменил Франко Фратини

Роден на 4 август 1953 г. в Рим. Завършил е право в университета „Сапиенца” в Рим. Бил е офицер в италианските военновъздушни сили; работил е също като журналист. По време на първото правителство на Силвио Берлускони е негов говорител. Избиран е за евродепутат през 1994 г., 1999 г. и 2004 г. Между 1999 и 2008 г. е председател на делегацията на партията „Форца Италия” в ЕП. От 2009 г. е зам.-председател на ЕК и комисар с ресор транспорт. Чужди езици: френски и английски. Женен, с две деца.

Андрис Пиебалгс

Andris Piebalgs

Латвия

ЕНП

Пиебалгс предупреждава за намаляването на помощите

Развитие

(пое част от ресора на белгиеца Луи Мишел)

Development

еврокомисар по енергетиката

Роден на 17 септември 1957 г. във Валмиера, Латвия. Завършил е физика. От 2004 г. до сега е член на ЕК, като преди това e началник на кабинета на комисар Калниете, отговаряща за земеделието и риболова. От 2003 до 2004 г. е зам.-държавен секретар в Министерство на външните работи на Латвия и отговаря за отношенията Латвия-ЕС. Между 1995 и 2003 г. е извънреден и пълномощен посланик на Латвия в съседна Естония, а между 1994 и 1995 г. е министър на финансите. В периода 1993 – 1994 е член на парламента в Латвия. От 1990 до 1993 г. е министър на образованието. Владее английски, немски, френски, руски и естонски език. Женен, с три деца.

Алгирдас Шемета

Algirdas Šemeta

Литва

ЕНП

Социалистите изразиха загриженост за компетентността на Шемета

Данъчна политика и митнически съюз, одит, борба с измамите

(пое част от ресорите на естонеца Сийм Калас и унгареца Ласло Kовач)

Taxation and Customs Union, Audit and Anti-Fraud

еврокомисар по финансово планиране и бюджет, заменил Далия Грибаускайте; финансов министър

Роден на 23 април 1962 във Вилнюс. През 1985 г. завършва факултета по Икономика, кибернетика и финанси на Вилнюския университет. Придобива научна степен „ Икономист-математик”. От юли 2009 г. е член на ЕК, отговарящ за финансовото планиране и бюджета. Между 2008 и 2009 г. и между 1997 и 1999 г. е министър на финансите на Литва. В периода 1999-2001 е държавен секретар в правителството на страната. От 1992 до 1997 г. е председател на Комисията по сигурността в министерството на финансите на Литва. Владее английски и руски език.

Вивиан Рединг

Зам.-председател на ЕК

Viviane Reding
Vice-President

Люксембург

ЕНП

Рединг се обяви против скенерите на летищата

Правосъдие, защита на основните права и гражданство

(пое част от ресорите на французина Жак Баро и италианеца Франко Фратини)

Justice, Fundamental Rights and Citizenship

еврокомисар по информационното общество и медиите, а преди това - по образование и култура

Родена на 27 април 1951 г. в Еш-сюр-Алзет. По образование е доктор по хуманитарни науки. Работила е като журналист. Между 1986 и 1998 г. е председател на Съюза на журналистите в Люксембург. През 1979 г. започва политическата си кариера като депутат в парламента. През 1989 г. става член на ЕП, а през 1999 г. става еврокомисар, отговарящ за образованието, културата, младежта, медиите и спорта. През 2004 г. поема ресора информационно общество и медии в ЕК.

Джон Дали

John Dalli

Малта

ЕНП

Джон Дали показа опит и увереност

Здравеопазване и защита на потребителите

(пое ресорите на кипърката Андрула Василиу и българката Меглена Кунева)

Health and Consumer Policy

министър на финансите, на външните работи, на социалната политика

Роден през 1948 г. Политическата му кариера започва през 1971 г. ,когато се присъединява към младежкото движение „ Партия на националистите”. През 1987 г. е парламентарен секретар, отговорен за индустрията, а през 1990 става министър на икономическите отношения. През 1992 г. е министър на финансите. От април 2003 г. е министър на финансите и икономическите отношения. Бил е и министър на външните работи и на социалната политика в различни правителства в Малта. Женен, с две дъщери.

Нели Кроес

Зам.-председател на ЕК

Neelie Kroes
Vice-President

Нидерландия

ЕЛДР

Нели Кроес не беше във форма

Крус се справи при втората среща с евродепутатите

Цифровизация / дигитална икономика

(в предишната ЕК, Вивиан Рединг от Люксембург ръководеше ресор "Информационно общество и медии")

Digital Agenda

еврокомисар по конкуренцията

Родена на 19 юли 1941 г. в Ротердам. По образование е магистър по икономически науки. В първата Комисия "Барозу" Нели Кроес е еврокомисар по конкуренцията. Между 1989 и 1991 г. е съветник на комисаря, отговарящ за транспорта. Преди това (1977-1981 г.) е зам.-министър на транспорта в холандското правителство. Член е на парламента от 1971 до 1977 г.

Януш Левандовски

Janusz Lewandowski

Полша

ЕНП

Левандовски планира внимателни реформи на европейския бюджет

Бюджет и финансово програмиране

(пое ресора на литовците Алгирдас Шемета-Далия Грибаускайте)

Budget and Financial Programming

Два мандата евродепутат, председател на Комисията по бюджет и финанси в ЕП; министър; икономист

Бил е икономически съветник на движението "Солидарност" през 80-те години. На два пъти е бил министър на приватизацията – в периода 1990-1991 и отново през 1992-1993. Депутат в полския парламент (1991-1993 г., 1997-2004 г., председател на Комисията по промяна на собствеността (1991-1992 г.). В периода 2001-2004 г. е зам.-председател на Полската парламентарна комисия за Европа. Два мандата евродепутат, включително председател на бюджетната комисия в ЕП. Бил е и наблюдател в ЕП (2003-2004 г.). Един от основателите на Варшавската фондова борса. От 1993 г. е председател на Програмния борд на Института за изследвания на пазарната икономика. Доктор на икономическите науки и лектор в университета в Гданск (1974-1983 г.).

Дачиан Чолош

Dacian Cioloş

Румъния

ЕНП

Чолош обеща до края на 2010 предложения за реформа на ОСП

Тенденция към изравняване за директните земеделски плащания за стари и нови членки

Земеделие

(пое ресора на датчанката Мариан Фишер Боел)

Agriculture and Rural Development

министър на земеделието

Роден на 27 юли 1969 г. Започва кариерата си в Регионалната федерация на еко-фермерите във Франция. От 2005 до 2007 г. е съветник на министъра на земеделието и след това става румънски представител в специалния комитет по селско стопанство. Чолош бе министър на земеделието и развитието на селските райони в правителството на Калин Попеску Таричану в периода 2007 – 2008 г. Владее английски и френски език.

Марош Шефчович

Зам.-председател на ЕК

Maroš Šefčovič
Vice-President

Словакия

ПЕС

Шефчович успя да се справи с обвиненията за антиромски изказвания

С&Д не са доволни от Шефчович

Междуинституционални връзки и административни въпроси

(пое част от ресора на шведката Маргот Валстрьом, която беше и зам.-председател на предишната ЕК, както и на естонеца Сийм Калас)

Inter-Institutional Relations and Administration

еврокомисар по образованието, заменил Ян Фигел

Роден на 24 юли 1966 г. в Словакия. Завършил е икономика в университета в Братислава и Московския университет по международни отношения. През 1990 г. става съветник на първия зам.-министър на външните работи. След това продължава кариерата си във ведомството като зам.-директор и директор на отдел във Външното министерство. През 1999 г. става посланик в Израел, през 2004 г. – в Постоянното представителство на Словакия в ЕС, а през 2009 г. става еврокомисар по образование, култура и младеж. Владее английски, френски, руски и немски език. Женен, с три деца.

Янез Поточник

Janez Potočnik

Словения

ЕЛДР

В приятна атмосфера премина изслушването в ЕП на Поточник

Околна среда

(пое ресора на гърка Ставрос Димас)

Environment

еврокомисар за науката и изследванията; министър по европейските въпроси

Роден през 1958 г. Завършва икономика в университета в Любляна. През 1998 г. словенското правителство определя д-р Поточник за член на преговарящия екип за присъединяването на Словения към ЕС. От юни до декември 2000 г. е директор на правителствения офис по европейски въпроси. Член на ЕК от 1 май 2004 г.,отговарящ за ресор наука и изследвания.

Хоакин Алумния

Зам.-председател на ЕК

Joaquín Almunia
Vice-President

Испания

ПЕС

Алмуния иска подпомогнатите банки да започнат да връщат средствата

Конкуренция

(пое ресора от предишната ЕК на Нели Кроес)

Competition

еврокомисар за икономическите и валутните въпроси

Роден на 17 юни 1984 г. в Билбао. Завършил е право и икономика. Става еврокомисар с ресор икономика и парична политика през 2004 г. Между 1994 и 1997 г. е говорител на парламентарната група на Социалистическата партия. Бил е министър на публичната администрация (1986-1991 г.) и на заетостта и социалната политика (1982-1986 г.). Бил е и член на испанския парламент. Женен, с две деца.

Сесилия Малстрьом

Cecilia Malmström

Швеция

ЕЛДР

Малмстрьом акцентира върху имигрантите

Вътрешни работи

(пое част от ресорите на французина Жак Баро и италианеца Франко Фратини)

Home Affairs

Външен министър

Родена през 1968 г. Завършила е литература в Сорбоната, освен това има докторска степен по политически науки. Сесилия Малмстрьом стана министър по европейските въпроси след победата на дясноцентристката коалиция в Швеция през 2006 г. Тя е член на Либералната партия, съюзник на консервативната партия на Рейнфелд в правителството. От 1999 до 2006 г. е евродепутат и членува в комисиите по конституционни въпроси и по външни отношения.

Катрин Аштън

Зам.-председател на ЕК

Catherine Ashton
Vice-President

Великобритания

ПЕС

Приоритет за Аштън ще бъде европейската дипломатическа служба

Аштън получи хладната подкрепа на евродепутатите

Върховен представител за външните отношения на ЕС

High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy

еврокомисар по търговията, заменила Питър Манделсън

Родена в Ъпхоланд, Ланкшир. През 1999 г. става благородник – баронеса Ъпхоландска. През 2005 г. е избрана за „Министър на годината”. През октомври 2008 г. поема поста на комисар по търговията, продължавайки дейността на своя предшественик лорд Питър Манделсън. Аштън бе избрана за пръв титуляр на новия пост Върховен представител на Политиката за сигурност и външни работи, който се въвежда с Лисабонския договор. Тя участва в много търговски инициативи на ЕС, включително в Споразумението за свободна търговия между ЕС и Южна Корея и Споразумението за икономическо партньорство със страните от Африка, Карибския и Тихоокеанския басейн.

Ако имате въпроси, мнения и коментари, можете да ги изпратите на редакционната ни поща.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.