Парламент / Интерактивно / Аудио

  • A+
  • A-
04-02-2010

Радио "Благоевград" за конференцията "Европа 2020 - гражданска визия"

Audio
Изисква JavaScript и Adobe Flash Player.

Представяме ви репортажа на "Радио Благоевград", в който се проследяват резултатите от провелата се на 29 и 30 януари 2010 г. международна конференция "Европа 2020 - гражданска визия".

В репортажа се съдържа анкета сред гражданите на Благоевградска област на тема, каква трябва да е Европа след 10 години и къде ще е България в този контекст. Следва блиц-интервю с Огнян Бояджиев от Портал ЕВРОПА за резултатите от конференцията.

"Радио Благоевград" излъчва този материал в рамките на европейската радиомрежа "Евранет". Водещ е Росинка Проданова.

 


А какви по-конкретно са резултатите от работата в трите панела на конференцията, вижте ТУК.

Двудневната международна конференция "Европа 2020 - гражданска визия", която се проведе в София на 29 и 30 януари 2010 г., бе открита от зам.-председателя на НС Екатерина Михайлова, зам.-министъра на външните работи Константин Димитров, директора на Фондация "Конрад Аденауер - Българи" Андреас фон Белов и ръководителя на Информационното бюро на ЕП в България Виолета Станичич. Поздравителни адреси бяха получени от Европейския омбудсман Никифорос Диамандурос и българския омбудсман Гиньо Ганев.

Над 120 души от различни държави се заеха със задачата да изработят визии за бъдещето на ЕС след 10 години, която да отразява най-точно очакванията на гражданите и техните организации за утрешна Европа. През пролетта предстои посланията на участниците в конференцията да бъдат предадени на евродепутатите, както и на представители на други европейски институции. Събитието беше осъществено от Европейския институт и неговите партньори от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА и е част от проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент", финансиран от ГД "Комуникация" на ЕП.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.