Парламент / Интерактивно / Видео

  • A+
  • A-
19-03-2010

Събитието бе излъчвано на живо по интернет на Портал ЕВРОПА, който предостави и чат-платформата си за мнения, коментари и въпроси на зрители от всички крайдунавски общини.

В гражданския форум, чийто домакин беше Русенският университет "Ангел Кънчев", участваха евродепутатите Мария Неделчева (ЕНП-ГЕРБ), която е националният координатор на ЕНП за Дунавската стратегия и Ивайло Калфин (С&Д-КЗБ), зам.-председател на Комисията по бюджети, бивш външен министър и съ-вносител на резолюция в ЕП в края на януари с призив към ЕК да започне възможно най-скоро обширни консултации с шестте държави по поречието на р. Дунав за създаването на стратегия на ЕС за развитие на Дунавския регион.

Русе се превръща в столица на българската дискусия за Дунавската стратегия, така ръководителят на Информационното бюро на ЕП за България Виолета Станичич откри дискусията, домакин на която беше Русенският университет „Ангел Кънчев" в партньорство с Европейския информационен център "Европа Директно" - Русе.


Чрез своята чат-платформа Портал ЕВРОПА даде възможност по време на дебата да пристигат въпроси и мнения на читатели и зрители от цяла България, а така също излъчи на живо цялата дискусия в картина и звук, обобщавайки онлайн и с текст най-важните моменти от гражданския форум.

До края на 2010 г. ЕК трябва да представи стратегията за Дунавския регион. Тази стратегия трябва да допринесе за по-доброто развитие на региона - разясни г-жа Станичич пред участниците в събитието, давайки думата на гостите на форума - евродепутатите Ивайло Калфин и Мария Неделчева.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.