Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
30-06-2010

Министър Младенов ще участва в представяне на приоритетите на Белгийското председателство на ЕС в понеделник

Фондация Европейски институт организира традиционното публично представяне на ротационното председателство на Европейския съюз.

Събитието ще се проведе в понеделник, 5 юли 2010 г., от 11.00 ч. в Зала "Средец" на х-л "Шератон".

"Приоритети и предизвикателства пред Белгийското председателство на ЕС" е темата на представянето, като в него специално участие ще вземе министърът на външните работи Николай Младенов.

Как започна Испанското председателство
Испанското председателство в аванс - очакванията
В края на испанското председателство: коментар за резултите
Очакванията към Белгия начело на ЕС
Какво трябва да свърши Белгия като ротационен председател на ЕC?
Посланикът на Белгия Марк Михилсен ще говори за задачите, които Брюксел си поставя начело на Европейския съюз в следващото полугодие.

От своя страна министър Младенов ще се спре върху възможностите пред България в рамките на Белгийското председателство на ЕС и нашите действия и национални приоритети за този период.

Публичното представяне, което се организира съвместно с Европейския информационен център "Европа - Директно" - София, е отворено за всички, които се интересуват от темата. На гостите на събитието, което ще бъде модерирано от директора на Европейския институт Любов Панайотова, ще бъде дадена възможност да задават въпроси и да изразяват мнения по темата. Осигурен е симултанен превод на български и английски език.

Портал ЕВРОПА припомня, че по традиция Европейският институт събира на дискусионна среща в началото на всяко ротационно председателство на ЕС политическия, дипломатическия и изследователски елит, за да допринесе за по-добро разбиране и по-активна съпричастност към процесите, свързани с развитието на ЕС.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.