Квартал в Европа / Новини

  • A+
  • A-
24-08-2011

Заключителна конференция на проекта "Квартал в Европа"

Проектът „Квартал в Европа", който запозна гражданите на София с инициативата „Европейска столица на културата" и кандидатурата на София да бъде такава столица през 2019г. е към своя край. Той ще бъде отбелязан със заключителната конференция на проекта.

Конференцията ще се проведе на 25 август (четвъртък) 2011г. от 17.00ч. в залата на Народно читалище „Славянска беседа" на ул. Раковски №127.

В рамките на заключителното събитие ще ви представим събраните до сега идеи и предложения, които ще се радваме да обсъдим с вас.

При изпълнението на проекта бяха организирани четири работни срещи с представители на различни групи активни граждани на София - организации на хора с увреждания, на читалища, пенсионерски организации, НПО, представители на изкуството и културата. Осъществена бе и видеоконференция на тема „Опита на град Печ като европейска столица на културата", в която културният директор на Печ 2010г. г-н Тамаш Салаи обсъди с българската аудитория редица теми и въпроси около кандидатурата и програмата на Печ като ЕСК.

В момента се добавят финални щрихи в публикация, в която сме събрали основните идеи и предложения на гражданите, направени по време на работните срещи. Освен това в нея са събрани добри практики от други градове-столици на културата. Примерите са основно в областта на изготвянето на културните политики и програми за това важно събитие.

„Квартал в Европа" е съвместна инициатива на Центъра за модернизиране на политики -http://www.ry2kcc.org/  и Портал Европа http://www.europe.bg/, подкрепена от програма „Европа" на Столична община.  

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.