Предстоящо

  • A+
  • A-
22-06-2012

Международна конференция "ОСП: Минало и бъдеще"

Министърът на земеделието и храните, г-н Мирослав Найденов, ще открие международна конференция на тема „ОСП: Минало и бъдеще" на 26 юни (вторник) от 10.00 ч. в зала „Сердика" на хотел Шератон в София.

Двудневният форум се провежда в рамките на проект „ОСП: Завръщане в бъдещето", обхващащ четири държави-членки на ЕС - България, Естония, Малта и Португалия. Проектът се осъществява във връзка с отбелязване на 50-годишнината от Общата селскостопанска политика на ЕС.

Очаква се в конференцията да вземат участие над 120 експерти в областта на селското стопанство - представители на министерствата, на браншови и неправителствени организации, преподаватели и младежи, обучаващи се в профилирани селскостопански гимназии. Близо 30 са представителите на Малта, Португалия и Естония, които ще вземат участие в различните тематични панели и дискусионни сесии.

От 11.30 ч. на 26-ти юни, в зала „Рила" на хотел „Шератон" е предвидена пресконференция за журналисти на тема „Предизвикателства пред националните селскостопански политики на България, Естония, Малта и Португалия в контекста на ОСП".

В пресконференцията ще вземат участие:

Г-н Мирослав Найденов, Министър на земеделието и храните, Република България;
Г-жа Мария Агуас, Министерството на земеделието, морето, околната среда и териториалното планиране, Португалия
Г-н Крис Дебоно , Министерство на ресурсите и селските райони, Малта
Г-н Яанус Хейнсар, Министерство на земеделието, Естония

Г-н Михаил Думитру, директoр на дирекция „Програми за развитие на селските райони", Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони", ЕК

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.