Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
20-09-2012

В Кърджали ще се проведе икономически форум възможностите за финансиране на проекти по оперативните програми

На 21 септември (петък) министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев ще посети Кърджали по покана на областния управител Иванка Таушанова и народния представител Цвета Караянчева (ГЕРБ), съобщава Единният информационен портал за Европейските фондове в България.

Министър Дончев ще участва в икономически форум на тема „Възможности за финансиране на проекти по оперативните програми на ЕС в Област Кърджали. Еврофондовете у нас през следващия програмен период - 2014-2020 г."

Икономическият форум ще се проведе на 21 септември, петък, от 10,00 часа в залите на хотел „Арпезос". Основната цел на събитието е да запознае бизнеса, местната власт и териториалните структури на държавната администрация с възможностите за финансиране на проекти по оперативните програми на ЕС в област Кърджали до края на настоящия програмен период, както и перспективите в тази област до края на 2020 год.

Подобна проява се организира за първи път в Кърджали. Очаква се тя да фокусира сериозен интерес от страна на бизнеса, браншовите организации, финансовата сфера и изпълнителната власт. Над 120 фирми, браншови организации, представители на банковия сектор, държавни институции и медии са потвърдили участие. Специално място ще бъде отделено на енергийната ефективност - финансирането на енергийни проекти за малки и средни предприятия, промените в нормативната база, задължителните изисквания към плановете за енергийна ефективност и др. Предвидено е време за дискусии и консултации с потенциални бенефициенти.

Освен министър Томислав Дончев, лектори на форума ще бъдат Камелия Лозанова, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, Кирил Гератлиев, директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕТ, Никола Христов, директор на дирекция „Развитие на селските райони" в МЗХ и Красимир Найденов, главен директор в Агенцията за енергийна ефективност. Присъстващите ще се запознаят с подготовката и финансирането на проекти по ОП „Административен капацитет" , ОП „Развитие на човешките ресурси", ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" и Програмата за развитие на селските райони". Форумът ще бъде открит в 10,00 часа с приветствия на домакините - областния управител Иванка Таушанова и депутата Цвета Караянчева.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.