Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
20-09-2012

На 21 септември (петък) министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев ще посети Кърджали по покана на областния управител Иванка Таушанова и народния представител Цвета Караянчева (ГЕРБ), съобщава Единният информационен портал за Европейските фондове в България.

Министър Дончев ще участва в икономически форум на тема „Възможности за финансиране на проекти по оперативните програми на ЕС в Област Кърджали. Еврофондовете у нас през следващия програмен период - 2014-2020 г."

Икономическият форум ще се проведе на 21 септември, петък, от 10,00 часа в залите на хотел „Арпезос". Основната цел на събитието е да запознае бизнеса, местната власт и териториалните структури на държавната администрация с възможностите за финансиране на проекти по оперативните програми на ЕС в област Кърджали до края на настоящия програмен период, както и перспективите в тази област до края на 2020 год.

Подобна проява се организира за първи път в Кърджали. Очаква се тя да фокусира сериозен интерес от страна на бизнеса, браншовите организации, финансовата сфера и изпълнителната власт. Над 120 фирми, браншови организации, представители на банковия сектор, държавни институции и медии са потвърдили участие. Специално място ще бъде отделено на енергийната ефективност - финансирането на енергийни проекти за малки и средни предприятия, промените в нормативната база, задължителните изисквания към плановете за енергийна ефективност и др. Предвидено е време за дискусии и консултации с потенциални бенефициенти.

Освен министър Томислав Дончев, лектори на форума ще бъдат Камелия Лозанова, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, Кирил Гератлиев, директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕТ, Никола Христов, директор на дирекция „Развитие на селските райони" в МЗХ и Красимир Найденов, главен директор в Агенцията за енергийна ефективност. Присъстващите ще се запознаят с подготовката и финансирането на проекти по ОП „Административен капацитет" , ОП „Развитие на човешките ресурси", ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" и Програмата за развитие на селските райони". Форумът ще бъде открит в 10,00 часа с приветствия на домакините - областния управител Иванка Таушанова и депутата Цвета Караянчева.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.