Парламент / Новини

  • A+
  • A-
21-09-2012

В неделя ще се проведе фестивал "Спорт, здраве и активно дълголетие" в Борисовата градина в София

Във фестивала ще се включат повече от 30 спортни клубове и спортни групи за здраве и активно дълголетие от цялата страна с над 800 участници. В програмата ще има състезания по петанк, хвърляне на топка в цел и бягане, изпълнения на гимнастически композиции и спортно ревю. Събитието се провежда в рамките на Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията - 2012. Събитието ще започне от 11.00 часа пред Лятната сцена в Борисовата градина.

Заповядайте и се включете в програмата и състезанията, независимо от Вашата възраст, за да докажем на практика солидарността между поколенията и да приветстваме всички, които полагат усилия да бъдат активни и в третата възраст.

Фестивалът "Спорт, здраве и активно дълголетие" се организира от Информационното бюро на Европейския парламент в България и Българска асоциация "Спорт за всички", към която членуват Спортните клубове "Здраве и дълголетие". Събитието се организира с партньорската подкрепа на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на физическото възпитание и спорта и Столична община. Медиен партньор на фестивала е вестник "Втора младост".

Фестивалът ще започне в неделя, 23 септември, с поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметници в Борисовата градина и ще продължи с дефиле на спортните клубове от Братската могила до Лятната естрада. След това спортните клубове ще представят гимнастически композиции с музикален съпровод между 12.00 и 14.30 ч., а между 14,30 и 15,00 ч. спортните клубове и Литературният кръг "Елисавета Багряна" ще изнесат литературно-музикална програма. Третата част на фестивала - от 14,30. до 15,00 ч. - включва провеждане на състезания по петанк; хвърляне на топка в цел, бягане на 30 метра, основна гимнастика и спортно ревю, в част от които може да се включи и публиката.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.