Събития

  • A+
  • A-
09-10-2012

Иновативни практики в развитието на селските райони бяха обсъдени в Естония

На 28 септември се състоя кръгла маса на тема „Ефективност и устойчивост на иновативните и добри практики в развитието на селските райони". Събитието се проведе в хотел „Нордик", Талин, Естония.

В дискусиите участваха представители на министерствата на земеделието, от двата най-големи естонски земеделски съюзи, на местни инициативни групи и неправителствени организации от три държави - Естония, България и Малта.

Участниците се включиха в оживени дискусии, които включваха теми като дали и как се повишава конкурентоспособността на националното селско стопанство в Европа и какво представляват иновациите в развитието на селските райони. Малтийските представители дадоха като пример за иновации в развитие на селските райони създаването на кооперативи. Те подчертаха, че по този начин се осигурява пазар за земеделските производители.

Освен кръглата маса в Талин бяха представени и получените до този момент в международния конкурс „За:връщане в бъдещето - селското стопанство" снимки и видео клипове. Интерактивният начин на разглеждане на творбите - само чрез движение на ръката, породи интерес в естонците.

Припомняме ви, че срокът на конкурса бе удължен до 26 ноември. 3D инсталацията ще бъде представена и по време на кръглите маси в Португалия и Малта.

Тези събития са част от информационната кампания „ОСП:За:връщане в бъдещето". Проектът се осъществява от Агенция Стратегма и Интелдей Солушънс, с медийното партньорство на Портал Европа.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.