Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
17-10-2012

Приключи работата на жури „Конкурс за визуализация на бъдещата оперативна програма за регионално развитие 2014-2020”

 На 16 юли 2012 г. бе обявен „Конкурс за визуализация на бъдещата оперативна програма за регионално развитие 2014-2020 г." Предметът на конкурса обхвана три обособени позиции:

  • Обособена позиция (ОП) 1 - формулиране на име на бъдещата оперативна програма за регионално развитие 2014-2020 г.
  • Обособена позиция (ОП) 2 - формулиране на послание (slogan) на бъдещата оперативна програма за регионално развитие 2014-2020 г.
  • Обособена позиция (ОП) 3 - разработване на лого и презентационни материали на бъдещата оперативна програма за регионално развитие 2014-2020 г.

Класираните от журито на първо, второ и трето място по всяка обособена позиция ще бъдат наградени от Ръководителя на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие" Деница Николова на официална пресконференция на 26 октомври 2012 г. - на професионалния празник на строителя.

Наградният фонд е на обща стойност 29 000 лв., който ще бъде разпределен между авторите на предложенията, класирани на първите три места.

Съгласно регламента на конкурса, предложенията са оценени и класирани от жури, съставено от изтъкнати представители на българското изобразително изкуство и писаното слово, филмовото изкуство, електронни и печатни медии, радио и телевизия, както и представители на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие" и МРРБ.

Предложенията на участниците в конкурса бяха разгледани от: Валери Запрянов, Венелина Гочева, Джеки Стоев, Екатерина Генова, Кирил Вълчев, Красимир Узунов, Любен Генов, Милена Виденова, Николай Младенов, Юрий Дачев, Марио Ханджиев, Славянка Горанова, Цветелина Димитрова. Като резервни членове в журито се включиха: Петя Атанасова, Моника Стоянова, Дария Шамонина и Даниела Гюрджеклиева.

Изборът на подходящи име, лого и послание (slogan) на програмата ще допринесат за по-голямата й разпознаваемост от широката общественост и ще спомогнат да я отличат като инструмент за регионално развитие, който се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Възложителят си запазва правото да не се ангажира с изпълнение на одобрените предложения по всяка обособена позиция.

Инициативата се финансира по Приоритетна ос „Техническа помощ" на ОПРР със средства от Европейския фонд за регионално развитие.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.