Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
08-03-2013

Покана за участие на неправителствени организации в избора на представители на неправителствения сектор в комитета за наблюдение на ОП „Конкурентоспособност”

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 кани желаещите неправителствени организации да участват в избора на представители на неправителствения сектор в Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Конкурентоспособност".

Заявление за участие в избора могат да подават само неправителствени организации, които са регистрирани по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, като организации за осъществяване на дейност в обществена полза в една или повече от следните области (хоризонтални въпроси):

1. устойчиво развитие - предотвратяване замърсяването на водите, въздуха, почвите опазване на биологичното разнообразие, насърчаване на енергийната ефективност и използването на възобновяеми енергийни източници;
2. равни възможности - защита на правата на групи в неравностойно положение (на база пол, възраст, религиозна или етническа принадлежност, заболяване или др.);
3. конкуренция - защита интересите на малките и средните предприятия и др.;
4. други области директно свързани с въздействието на ОП „Конкурентоспособност".

Организациите и предложените от тях кандидати трябва да отговарят на определени критерии, описани в Правилата и процедурата за избор на представители на неправителствени организации за участие в заседанията на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", посочени и в поканата за участие.

Писмените заявления за участие следва да се представят в срок до 28 март 2013 г. на адрес: гр. София, 1052, ул. „Славянска" № 8, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, на вниманието на главния директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" и Ръководител на Управляващия орган на ОП „Конкурентоспособност" - г-н Кирил Гератлиев.


Покана

Правила и процедура за избор

Документи

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.