Конкурси

RSS
  • A+
  • A-
10-04-2014

Покана за предложения за харта за висше образование „Еразъм+“ за периода 2014-2020 г.

В Официалния вестник на ЕС от 10 април е публикувана специфична покана за представяне на предложения относно харта за висше образование „Еразъм+“ за периода 2014-2020 г.

Хартата за висше образование „Еразъм“ предоставя общата рамка за качество във връзка с дейностите по европейско и международно сътрудничество. Тези дейности могат да бъдат провеждани в рамките на Програмата от дадено висше учебно заведение.

Удостояването с харта за висше образование „Еразъм“ е предварително условие за всички висши учебни заведения, желаещи да кандидатстват и участват в мобилност с учебна цел на физически лица и/или в сътрудничество за иновации и добри практики в рамките на Програмата. Тези висши учебни заведения трябва да се намират в посочените по-долу държави.

За висшите учебни заведения, намиращи се в други държави, не се изисква харта за висше образование „Еразъм“. Рамката за качество ще бъде създадена посредством междуинституционални споразумения между висшите учебни заведения. Хартата се предоставя за целия период на действие на Програмата. Изпълнението на хартата за висше образование „Еразъм“ ще бъде наблюдавано. Нарушаването на който и да е от заложените в нея принципи и ангажименти може да доведе до отнемането ѝ от Европейската комисия.

Допустими кандидати

Висшите учебни заведения, установени в една от следните държави, имат право да кандидатстват за харта за висше образование „Еразъм“:

  • държавите-членки на Европейския съюз;
  • държавите от ЕАСТ-ЕИП (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия), бивша югославска република Македония и Турция.

Националните органи определят сред кандидатите висшите учебни заведения, които имат право да участват на своите територии в мобилност с учебна цел на физически лица и/или в сътрудничество за иновации и добри практики в рамките на Програмата.

Надлежно попълненият електронен формуляр за кандидатстване трябва да бъде подаден онлайн не по-късно от 12:00 ч. (на обяд, брюкселско време) на 22 май 2014 г.

Ориентировъчната дата за публикуване на резултатите от подбора е 31 октомври 2014 г.

Информация за Програмата може да бъде намерена на следния интернет адрес:

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus_en

Кандидатурите се подават в съответствие с насоките, предоставени от Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура и достъпни на адрес:

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/erasmus-charter-for-higher-education-2014-2020_en

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.