Парламент / Новини

  • A+
  • A-
28-04-2014

Бойко Борисов: Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за Европарламент, а битка за доброто и злото

Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за Европарламент, а битка за доброто и злото. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред над 14 000 членове и симпатизанти на партията в зала „Арена Армеец“, по време на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ за евроизборите на 25 май, съобщава пресцентъра на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че има символично значение в това, че събитието съвпада с християнския празник Томина неделя. „Томина неделя е много важна дата. В началото Тома Неверни не е вярвал, че Господ ще възкръсне. Е, днес се е съгласил, че ще възкръсне и вече никой не се съмнявал. От днес, като гледат тази зала, им треперят мартинките и знаят, че Томина неделя е дошла за тях”, категоричен бе Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ обеща, че ще побеждава Станишев на избори, докато е лидер на БСП. „Такива наглеци като тези няма. Мислех да не им обърна внимание, защото не заслужават, но говорят за това, че българите не ни искали. Те вас са ви сложили втори. И след 4 години не са ви искали. Това са хора, които на бялото могат да кажат черно. От първия ден, откакто ГЕРБ дойдохме на власт, започнахме да изплащаме високите пенсии. От първия ден беше това. Те бяха взели решение на последното им заседание на Министерски съвет без да има пари в бюджета. Ето на това се казва нагъл лъжец. Аз ви обещавам, че този ще го побеждаваме на избори, докато е лидер на БСП. Той е и некомпетентен, първо се уплаши да стане премиер. Мога много да ви разсмивам с поведението на Пламен Орешарски. Да върти само Румъния, Виетнам, Китай. Сега голяма радост ще ходи в Хърватска... На Орешарски са му казали: "Ще идеш до Виетнам пет шест дни, плаж, море, жени по бански, ще се разходиш, само стой премиер". Нула експерт. Такъв е Орешарски“, подчерта Борисов. Той призова симпатизантите на ГЕРБ за пълна мобилизация за евроизборите. „Когато кажат „Бойко е в изолация“, си представям тази зала и виждам, че не съм. Не като тях  да слагат балони в НДК за да изглежда залата пълна. Те са в паника и ужас и затова са зли и проклети”, заяви Бойко Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че ако беше останал премиер до края на мандата си, България вече щеше да бъде член на „Шенген“, а договорът за проекта „Южен поток” щеше да бъде подписан и газопроводът да се строи. „Кой им пречи да подпишат „Южен поток”? Какъв ГЕРБ му пречи на Станишев? Аз досега да го бях подписал и да го бях построил. Експертът Орешарски направил първа заварка на „Южен поток”, а сега тръбите ги няма. Остана само отдолу бетонът. Това е все едно като съм я открил тази зала, сега да дойдете и да намерите само бетона отдолу“, посочи Борисов. Той припомни, че Орешарски всеки ден прави копка на „Южен поток” и го подписва. „Разбрах, че щели да го подписват след изборите. И листът, и моливът са в тях, нека да го подпишат. ГЕРБ им пречел за „Белене” – идете и го подпишете! Къде ви е Хемус на варненци? Ще бъдете провинция, докато ГЕРБ не се върне на власт”, предупреди Бойко Борисов. „ГЕРБ има кауза. Да оставиш Бареков премиер… Вярно е, че много хора съм вкарал в затвора, но явно съм пропуснал. Следващия път няма да има пропуск”, посочи още председателят на ГЕРБ.

 

Кандидатът на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че социалистите наподобяват на Христофор Колумб, когато става дума за икономическата им политика. „Когато тръгнат – не знаят накъде отиват, а когато стигнат някъде – не знаят къде са. Накрая данъкоплатецът плаща сметката за цялата тази авантюра“, категоричен бе Юнкер. По думите му Европа ще решава каква е правилната политика в икономическата и фискалната област. „Необходимо е да се каже на избирателите в тази кампания – много важно е дали ще гласувате за ГЕРБ или за друга партия от семейството на ЕНП, или ще гласувате за социалистите. Всеки глас за ГЕРБ ще засили позицията на Европейската народна партия в следващия Европейски парламент. В ЕНП вярваме в политиките, които водят до растеж и създаване на работни места за хората, а не в политики, които водят до повече и повече дългове. Малките и средните предприятия са гръбнакът на нашата икономика. Повече от 90 % от всички работни места са благодарение на тях”, обясни кандидатът на ЕНП за председател на ЕК. Юнкер посочи, че през следващите 5 години Европейската комисия ще взема съществени решения за повече от 7 милиарда, които ще бъдат за структурни фондове за използване в България, а това са 3 % от БВП на България всяка година. „През следващите 5 години ЕС ще реши какво ще бъде бъдещето на механизма за сътрудничество и проверка. Знам колко важен е този механизъм за България. Знам, че често пъти той е бил много полезен инструмент за подкрепа на реформите и независима съдебна система в България. Ще работя за върховенството на закона и решителната борба с корупцията. Надявам се този механизъм за сътрудничество и проверка да бъде отменен по време на моя мандат като председател. През следващите 5 години ЕС ще решава дали България най-накрая ще стане пълноправен член на Шенгенското пространство – нещо, което аз лично много се надявам да стане”, заяви Жан-Клод Юнкер.

„ГЕРБ успя да съхрани Европа и България по време на кризата – нещо, с което се гордеят членовете на партията. Сега трябва да ги опазим от популизма и от неверието. Това не е просто задача, не е просто цел, това е дълг. По време на криза слабите и малодушните забравят какво ни крепи. Европа означава високи стандарти в образованието, нови инвестиции, модерно земеделие, работеща съдебна система, повече демокрация, спазване на гражданските права“, заяви водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев. Според него сега не е време за омерзение и смирение. „Сега е време да сме разумни и силни. Място за слабост няма. Защо България да ни избере? Защото сме себе си във време, когато това е трудно. Избрахме не лесните пътища, а правилните. Доказали сме, че можем да вървим напред, дори да падаме - ставаме, дори да боли и да има рани. Най-вече защото ние вярваме в хората и те вярват в нас. Това е отговорност, това е връзка, която не може да бъде прекъсната. Доказали сме, че можем и знаем, че България няма време за губене”, категоричен ба Томислав Дончев.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.