Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
27-01-2017

Включете се в междинната оценка на програма "Европа за гражданите" 2014-2020

Европейската комисия обявява публична консултация за междинната оценка на програма "Европа за гражданите" 2014-2020.

Целта на тази публична консултация е да събере данни за изпълнението на проекти и дейности, финансирани от програма "Европа за гражданите" в периода 2014-2016 год. и оцени тяхната релевантност, ефективност, съвместимост с поставените цели и добавена стойност.

Проучването не отнема повече от 10 минути и може да бъде попълнено на всеки един от официалните езици на ЕС. Участието ни в тази публична консултация ще даде възможност на всички заинтересувани страни да повлияят върху приоритетите на програма "Европа за гражданите" през следващия програмен период.

Можете да се ВКЛЮЧИТЕ В ПРОУЧВАНЕТО, като дадете своята оценка за програма "Европа за гражданите" в срок до 10 април 2017 год

Какво представлява програмата „Европа за гражданите“ за периода 2014—2020 г.? 

Програмата „Европа за гражданите“ за периода 2014—2020 г. е създадена с Регламент на Съвета (ЕС) № 390/2014 от 14 април 2014 г. Тя помага на обществеността да разбере Европейския съюз, неговата история и многообразие, а нейната цел е да насърчи европейското гражданство и да подобри условията за гражданско и демократично участие на равнище ЕС.

Програмата има две направления: „Европейска памет за миналото“ и „Демократична ангажираност и гражданско участие“. С програмата се подкрепя широка гама от дейности и организации, насърчаващи активното европейско гражданство чрез ангажиране на гражданите. Подкрепят се и организации на гражданското общество, преследващи цели от общоевропейски интерес, общини (побратимяване на градове и мрежи от градове), както и проекти по инициатива на организации на гражданското общество и проекти в областта на Европейската памет за миналото.

Благодарим Ви за участието!

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.