Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
11-10-2017

Дискусия „Предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон: Поглед от София“

На 13 октомври 2017 г. от 10.00 ч. в Дома на Европа в София ще се проведе дискусия под надслов „Предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон: Поглед от София“, организирана от Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти съвместно с Информационното бюро на ЕП в България. Събитието има за цел да допринесе към дебата за основните въпроси, засягащи бъдещето на ЕС и за формирането на национална позиция относно предложенията за обновление на европейския проект.

Своето виждане по темата ще споделят членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев (ЕНП) и Петър Курумбашев (С&Д). Светослав Малинов (ЕНП) ще се включи с видео обръщение към участниците. За патрон на мероприятието е поканен президентът Румен Радев.

Основните теми на дискусията са:

‒         Към обща европейска отбрана и европейски решения на проблемите с миграцията, граничния контрол и вътрешната сигурност;

‒         Реформа на европейските институции и политики и укрепване на европейската демокрация;

‒         Солидарност чрез сближаване на социалните и данъчни модели между страните-членки или реформиране на кохезионната политика;

‒         Как да използваме предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС,  за да поставим България в центъра на дебата заБъдещето на Европа.

Допълнителна информация

Регистрацията за дискусията се извършва предварително. Моля, потвърдете Вашето участието на телефон (+359) 2 987 22 85 или по електронна поща на адрес: embg@scas.acad.bg (Европейско движение България).

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.