Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
08-11-2017

Sofia Hub набира нови членове

Sofia Hub е част от глобалната мрежа Global Shapers, инициатива на Световния икономически форум. Това е световна мрежа от над 400 градски центъра, разработени и водени от млади хора, които искат да надграждат своите постижения и предприемачески стремеж, за да дадат положителен принос за своите общности. Тя е независима, неутрална, неполитическа и нестопанска. Понастоящем оформящите се произвеждат от различни сектори, в това число бизнес, човешки права, медии, наука, образование.

Кои хора са shapers?

Shapers са силно мотивирани хора, които имат голям потенциал за бъдещи лидерски роли в обществото. Те се избират въз основа на постиженията им, лидерския им потенциал и ангажираността им да направят разлика в своята общност. Чрез Global Shapers Community, Shapers имат възможност да се свържат с глобалната мрежа на Global Shapers, да си взаимодействат с други общности на Световния икономически форум и да представляват гласа на младите хора на събитията на Световния икономически форум. Shapers имат общо желание да канализират огромната енергия и ентусиазъм на членовете в изграждането на по-мирен и приобщаващ свят. Shapers Общността ще окаже въздействие, като катализира и усъвършенства индивидуално и колективно свежи идеи и иновативни решения на най-належащите предизвикателства в света. Shapers ще бъдат включени в проекти, свързани с конкретни предизвикателства, идентифицирани от местния център и от екипа на Global Shapers със седалище в Женева. Някои от глобалните проекти включват въпроси като достъп до вода, разпространение на Ебола, насърчаване на повече жени да влязат в сферата на ИТ, опазване на околната среда и др. 

Профил на участниците: Младежи на възраст 20-29г., които са предприемчиви и имат желание за социални промени

Повече информация може да намерите тук.

За да кандидатствате, попълнете апликационната форма

Краен срок за кандидатстване: 04 декември 2017 г.

Sofia hub

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.