Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
29-11-2017

ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА МЛАДЕЖКИЯ ЕКИП ЕВРОПА!

От октомври до ноември 2017г. Европейската комисия в България организира за седми път конкурс за участие в младежки екип Европа (Team Europe Junior). Основна задача на младежите е да участват в инициативата "Отново на училище", която през 2018 г. в България ще се проведе основно през месеците април и май по време на ротационното председателство на Съвета на ЕС, водено от България.

Конкурсът беше обявен на 11.10.2017 г. на интернет и фейсбук страницата на Европейската комисия в България.

От получените 43 заявления за участие, след два кръга на конкурса, 23 студента бяха избрани да станат част от младежкия екип Европа през 2018г. И съответно да посетят Европейската комисия и други европейски институции в Брюксел, да получат обучение по европейски теми и по комуникационни умения, както и сертификат за участие в младежкия екип Европа към Европейската комисия в България.

На втори етап от конкурса бяха допуснати 39 кандидата. Интервюта бяха организирани на 17 и 20 ноември 2017 г. в сградата на Дома на Европа в София, по скайпе (Skype) и фейсбук месинджър (Facebook messenger) със студентите, които нямаха възможност да се явят на живо. По време на част от интервютата присъстваше и наблюдател на процедурата от ЕИЦ Европа Директно – София.

Кандидатите, които получиха от 35 т. до 60 т. (от максимум 60 т.), бяха избрани да станат част от младежкия екип Европа за 2018 година. Имената им можете да прочетете в този списък.

Благодарим на всички кандидати за участието като пожелаваме да участват и в други младежки конкурси на Европейската комисия!

На избраните кандидати, поздравления и добре дошли в екипа!

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.