Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
18-12-2017

Европейската служба за подбор на персонал търси езикови асистенти с български, немски, английски, френски, румънски и шведски език

В Официалния вестник на ЕС от 14 декември е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурси на общо основание с тестове за езикови асистенти за следните езици: български (BG), немски (DE), английски (EN), френски (FR), румънски (RO) и шведски (SV).

Целта е да бъдат съставени списъци за бъдещи назначения, от които институциите на Европейския съюз, основно Европейският парламент и Съветът, могат да наемат на работа нови членове на публичната служба като езикови асистенти (функционална група AST).

Обявлението се отнася за 6 езика. Можете да се регистрирате само за един език. Този избор се прави в момента на електронната регистрация. Той не може да бъде променян, след като валидирате своя формуляр за кандидатстване по електронен път.

Моля, отбележете, че по-голямата част от позициите, които може да бъдат предложени на издържалите конкурса кандидати, ще бъдат в Люксембург .

Асистентите (функционална група AST) изпълняват задачи от административен или технически характер. Те осъществяват и задачи, свързани с обучения, за които се изисква известна степен на самостоятелност, по-специално що се отнася до прилагането на правила и разпоредби или общи указания.

Езиковите асистенти работят в многоезична среда. Те трябва да изпълняват разнообразни задачи, необходими за съставянето на текстове. Те подпомагат преводачите или юрист-лингвистите при превода и редактирането (предварително и последващо обработване на документи), включително като използват компютърни приложения, обработват заявки за превод и работят с информация и документация от езиков характер, подготвят окончателните версии на законодателните текстове на Съюза, които са в процес на финализиране, и самостоятелно въвеждат изменения в законодателни и/или парламентарни текстове на своя език.

Към момента на валидиране на кандидатурата си трябва да отговаряте на следните общи условия:

  • да се ползвате с пълния обем права като гражданин на държава членка на ЕС;
  • да сте изпълнили задълженията, наложени от законите по отношение на военната служба;
  • да притежавате необходимите нравствени качества за изпълнение на служебните задължения.

Кандидатствайте по електронен път на уебсайта на EPSO до 23 януари 2018 г. в 12:00 ч. на обяд, централноевропейско време.

Повече информация можете да намерите на уебсайта на EPSO.

Пълния текст на обявлението можете да видите и изтеглите оттук:

Обявление за конкурс на общо основание – EPSO/AST/144/17 – Езикови асистенти (AST 1) за следните езици: български (BG), немски (DE), английски (EN), френски (FR), румънски (RO) и шведски (SV)

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.