Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
03-05-2019

Започна кандидатстването за #DiscoverEU

На 18 години си и си гражданин на Европейския съюз? Приготви се да опознаеш Европа!

Близо 30 000 младежи получиха карта за пътуване през 2018 г, Следващият кръг започна на 2 май 2019 г., 12:00 ч.(Централноевропейско лятно часово време) и ще приключи на 16 май 2019 г., 12:00 ч.(Централноевропейско лятно часово време).

За да отговаряш на условията за участие, трябва да си роден/а между 2 юли 2000 г. (включително) и 1 юли 2001 г. г (включително), да си гражданин/ка на една от държавите от Европейския съюз към момента на определяне на наградените участници и да си попълнил/а правилно номера на личната си карта или паспорт в електронния формуляр за кандидатстване.Всичко, което трябва да направиш, е да отговориш на въпросите от викторина и на допълнителния въпрос. Ако бъдеш избран/а, можеш да пътуваш в продължение на минимум 1 ден и максимум 30 дни между 1 август 2019 г. и 31 януари 2020 г. Защо не използваш тази възможност, за да изпиташ лично свободата на движение в Съюза, да научиш повече за многообразието на Европа, да се насладиш на нейните културни богатства, да намериш нови приятели и в крайна сметка да откриеш себе си?

Имай предвид, че ако страдаш от увреждане или здравословен проблем, които биха затруднили пътуването ти, имаме специални условия, за да ти помогнем да участваш в DiscoverEU.

Мога ли да пътувам с приятели?

Да, можеш. Това зависи само от теб. Можеш да пътуваш самостоятелно или с приятели. Можеш да добавиш до 4 приятели към твоята група.

Можеш също да организираш срещи и да съгласуваш плановете си за пътуване с други участници в DiscoverEU! Групата на DiscoverEU във Фейсбук е добра платформа за тази цел. Присъедини се към групата сега, за да разговаряш с други участници.

 „Навън те чака цял нов свят. Стегни раницата си, извикай най-добрия си приятел и тръгни на път.“

Какво се очаква от мен?

Когато станеш посланик на DiscoverEU, ще бъдеш поканен/а да споделиш преживяното от теб по време на пътуването чрез социални медии като Instagram, Facebook или Twitter, като използваш хаштага #DiscoverEU. Можеш дори да направиш презентация в твоето училище или пред местната общност. Освен това можеш да участваш в конкурса за снимки и видео #DiscoverEU #Competition и да спечелиш чудесни награди. Вдъхнови се и виж снимките и видеоматериалите от предишните кръгове.

 

Искаш да знаеш повече?

Интересуваш се от миналите кръгове на кандидатстване? Виж информационния документ за DiscoverEU, за да научиш повече за инициативата и за преживяванията на някои от нашите млади пътешенственици.

 

Европа е пред теб. Направи първата крачка.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.