Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
15-05-2019

Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа

Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България Ви канят на дискусия на тема „Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа“. Тя ще се проведе в Дома на Европа в София на 16 май 2019 г. от 10.30 ч.

Предишната вечер от 22 ч. българско време ще има пряко излъчване от Европейския парламент в Брюксел на телевизионния дебат „Евровизия 2019“ с водещите кандидати за мястото на следващ председател на Европейската комисия: Нико Куе (Обединена левица), Ска Келер (ЕЗП), Ян Захрадил (ЕКР), Маргрете Вестагер (АЛДЕ), Манфред Вебер (ЕНП) и Франс Тимерманс (ПЕС), които ще обсъдят своите визии за бъдещето на Европа.

На дискусията в Дома на Европа представянето на водещите кандидати ще бъде коментирано от Весела Чернева, директор на софийския клон на Европейския съвет за външна политика, Владимир Шопов, политолог и Боряна Димитрова, директор на агенция Алфа Рисърч. Те ще изведат най-важните теми и послания от излъчения телевизионен дебат, като очертаят основните концептуални различия между европейските политически семейства и тяхното отражение в българския политически контекст. Модератор на дискусията ще бъде журналистката Добрина Чешмеджиева.

Дискусията ще се състои на 16 май, четвъртък, от 10.30 ч. до 12.00 ч. в Дома на Европа в София. Събитието ще бъде на български език и ще бъде отворено за широката публика. Ще бъдат поканени и медии. Тукще намерите програмата на дискусията.

На 15 май можете да следите телевизионния дебат на водещите кандидати от 22 часа българско време, по БНТ2, на живо по EBU, както и в Twitter (@EUDebate), Facebook(@eurovisiondebate), Instagram (@eurovisiondebate) и YouTube.

Ако желаете да присъствате на дискусията в Дома на Европа в София, моля да се регистрирате по-долу до 17.30 ч. на 15 май 2019 г.

https://bit.ly/2YlYrPu

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.