Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
05-06-2019

Информационна среща относно предстоящата обществена поръчка за писмени преводи на Европейската комисия

На 13 юни 2019 г. от 9:30 в Дома на Европа в София се организира специална информационна среща с отговорни служители от генерална  дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия, предназначена за писмени преводачи, преводачески агенции и професионални преводачески организации.

На 20 май 2019 г. Европейската комисия публикува обявление за обществена поръчка за новата процедура TRAD19 за писмен превод на всички официални езици на ЕС (Официален вестник на ЕС 2019/S 096-231089).

Обявлението за поръчка се отнася до услуги в сферата на писмените преводи и обхваща 49 езикови комбинации, измежду които превод от английски на български език и от български на английски език.

На 13 юни 2019 г. от 9:30 до 13:00 ч. в Дома на Европа в София се организира специална информационна среща с отговорни служители от генерална  дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия, предназначена за писмени преводачи, преводачески агенции и професионални преводачески организации. По време на срещата ще бъдат разяснени особеностите на новообявената тръжна процедура и ще бъде представена работата на Българския езиков департамент в генерална  дирекция „Писмени преводи“, а участниците ще имат възможност да задават въпроси и да получават отговори в реално време.

За целта е необходима предварителна онлайн регистрация на този линк (link is external) до 11 юни 2019 г.

Въпроси относно самата обществена поръчка могат да се изпращат на следната функционална пощенска кутия: DGT-FL-TRAD-19@ec.europa.eu

Програма

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.