Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
19-06-2019

Нови кампании на програма „Европа за гражданите“

#TimeForInspiringStories2018  (#ВремеЗаВдъхновяващиИстории2018) е инициатива на Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите“, която представя 11 водещи български проекти, избрани през 2018 г. Идеята за нея се зароди в резултат на положителната обратна връзка за информационната кампания „Успешните български проекти 2014-2017“, избрани за финансиране  от програма „Европа за гражданите“.

Целта на информационната кампания е да популяризира успешния опит и добри практики на българските бенефициенти, както и да стимулира по-широкото българско участие в програма „Европа за гражданите“. Чрез различни публикации, отразяващи многообразието от дейности по проектите, кампанията цели да привлече вниманието към активните български местни власти и неправителствени организации и да поощри тяхната ангажираност за подобряване условията на гражданско и демократично участие и по-доброто познаване на европейската история.

Кампаниите #Yes!REMxBGPartners, #Yes!TTxBGPartners, #Yes!NTxBGPartners и #Yes!CIVxBGPartners, популяризират българското партньорско участие в 60 проекта от различни страни в Европа. Партньорството е от ключово значение за успешното изпълнение на всеки проект. То спомага за по-доброто определяне на целите на проекта, ефективното използване на ресурси и повишаване капацитета за развитие. Партньорските организации намаляват разходите и времето за планиране и изпълнение на проектните дейности, осигуряват по-широк обхват и разпространение и повишават конкурентните предимства на предложеното проектно предложение.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.