Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
12-08-2019

Среща на европейската младеж (EYE) на 29 и 30 май 2020 г. в Страсбург

На всеки две години Срещата на европейската младеж (EYE) събира на едно място хиляди младежи от целия Европейски съюз и извън него, за да формират и споделят своите идеи за бъдещето на Европа. Четвъртото издание ще се проведе в седалището на Европейския парламент в Страсбург на 29 и 30 май 2020 г. Подготовката вече тече, а тук ще намерите най-важната информация за събитието.

Срещата на европейската младеж EYE 2020 е единствена по рода си възможност млади хора да се срещнат в сърцето на европейската демокрация и да се вдъхновят взаимно, както и да вдъхновят хората, които вземат решенията. В продължение на два дни участниците имат възможността да се включат в широк кръг дейности и да станат част от артистични изпълнения, създадени в сътрудничество с партньори, младежки организации и със самите участници.

Очаквайте срещи с много вдъхновяващи оратори, влиятелни личности, експерти, активисти и инфлуенсъри. След събитието тревогите, надеждите и идеите на младите хора се представят в доклад, който се раздава на всички членове на Европейския парламент. Някои от участниците ще имат още възможността да доразвият най-вдъхновяващите идеи и да ги представят пряко на членовете на парламентарните комисии по време на специални младежки изслушвания в ЕП.

Как можете да участвате

EYE се стреми да насърчава равенството със силен ангажимент към достъпността за всички. Всички европейски младежи на възраст между 16 и 30 години могат да участват. За да се регистрирате, трябва да сформирате група от най-малко 10 души. Участието в EYE е безплатно. Участниците трябва сами да организират пътуването и престоя си и да заплатят пътните разноски и разходите за настаняване в Страсбург.

Груповата регистрация ще бъде открита през януари 2020 г. на този уебсайт.

Спонсорирани групи

EYE е събитие за младите хора, създадено съвместно с тях. Европейският парламент се ангажира да насърчава приобщаването и гражданската ангажираност. При определени условия групите могат да кандидатстват за финансова помощ. Крайният срок за кандидатстване е 15 октомври 2019 г.

Формуляр за кандидатстване за финансова помощ от Европейския парламент за участие в EYE 2020 (на английски, немски и френски език).

Как да дадете своя принос към програмата на EYE 2020

Участниците също така могат да предлагат и организират дейности или да представят артистични изпълнения. Ако искате да предложите дейност или смятате, че можете да допринесете по какъвто и да е начин за програмата на EYE, кандидатствайте и станете един от организаторите на събитието. Крайният срок за подаване на предложения е 17 ноември 2019 г.

Формуляр за кандидатстване за принос към програмата на EYE 2020 (на английски, немски и френски език).

Нуждаем се от вдъхновението ви! Попълнете нашата анкета

EYE 2020 е събитие за младежи, създадено съвместно с младите европейци, поради което ни е необходима вашата помощ. Ще се радваме чрез специално създадена анкета да получим вашите свежи идеи за:

  • подзаглавие на EYE 2020;
  • вдъхновяващи оратори за обогатяване на програмата на EYE;
  • медийни партньори, които да ни помогнат да разпространим информацията за EYE 2020.

Но това не е всичко. Ако попълните анкетата, можете да участвате в конкурс, за да спечелите пътуване до EYE 2020 с пропуск за достъп до всички зони, в случай че някоя от вашите идеи бъде избрана. Крайният срок за попълване на анкетата и участие в конкурса е 18 август 2019 г. Победителите в конкурса ще бъдат уведомени по електронната поща в края на август. За да участвате, трябва да сте жител на държава членка на ЕС, да имате навършени 16 години и да не сте на повече от 30 години по време на EYE 2020 (29 – 30 май).

Анкета: EYE 2020 – предложения за говорители, подзаглавие на събитието и младежки медии (на английски език).

Европейски младежки идеи

Успоредно със Срещата на европейската младеж (EYE 2020) искаме да улесним младите хора да участват активно в европейския демократичен живот. Ето защо създадохме уебсайта на Европейските младежки идеи.

Уебсайтът на Европейските младежки идеи е онлайн платформа, където всеки може да очертае собствените си идеи по въпросите, пред които е изправена Европа днес, както и идеи за Европа на утрешния ден. Той също така отправя покана за споделяне на предложения по конкретни теми и въпроси, свързани с инициативите на Парламента за младежта.

След като една идея бъде публикувана на уебсайта, други потребители могат да я харесат и да я коментират. Това може да доведе до оживен обмен, който да помогне за адаптирането, оформянето и дефинирането на предложенията. Освен това, ако мислите, че на сайта липсва важен въпрос, който вълнува вас и приятелите ви, не се колебайте да го предложите.

Всички събрани идеи ще бъдат използвани за обогатяване на програмата на Европейското младежко събитие и са вдъхновение за други младежи и инициативи на Европейския парламент.

Посетете уебсайта на Европейските младежки идеи.

Имате въпроси? Изпратете ни имейл на адрес eye@ep.europa.eu

Повече за Срещата на европейската младеж EYE 2020 на официалната ѝ страница 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.