Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
12-09-2019

Генералният директор в ЕК Мауро Петричоне в дискусия на тема „Чиста планета за всички“ #EUDialogues

На 13 септември (петък) от 13:30 ч. вДома на Европа в София (ул. Г. С. Раковски 124) ще се проведе публичен дебат с Мауро Петричоне, генерален директор на генерална дирекция „Действия по климата“ в Европейската комисия.

Целта на дискусията е да обсъдим заедно приоритетите на Комисията в сферата на климата и околната среда, както и дългосрочната стратегия на Европейския съюз за неутрална по отношение на климата икономика към 2050 г.

Планетата е нашият общ дом и е време да се погрижим за нея.

Европейският съюз поема отговорността да бъде глобален лидер в прехода към неутрална по отношение на климата икономика, която генерира минимално количество отпадъци и не е заплаха за биологичното разнообразие. На 28 ноември 2018 г. Комисията представи своята стратегическа дългосрочна визия за просперираща, модерна, конкурентоспособна и неутрална по отношение на климата икономика до 2050 г. Визията на Комисията обхваща почти всички политики на ЕС и е в съответствие с целта на Парижкото споразумение повишаването на температурата да се задържи в световен мащаб до под 2 °C и да се полагат усилия то да се задържи на 1,5 °C.
Какви мерки ще бъдат предприети и как визията за зелена икономика е съвместима с икономическия прогрес?

Предварителната регистрация е задължителна на следния линк.  Регистрационната форма ще остане отворена до достигане капацитета на залата.

Регистрацията с личен документ и проверка за сигурност в деня на събитието започва в 13 ч. с кафе за добре дошли!
#EUDialogues#ClimateNeutralEU

* Прочетете стратегията на ЕС за неутрална по отношение на климата икономика тук 👉 http://bit.ly/2StCbSd
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.