Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
24-06-2020

Глобални действия срещу коронавируса: среща на върха на световните лидери и концерт на 27 юни

Кампанията под надслов Глобална цел: обединени за нашето бъдеще, стартирана на 28 май от Европейската комисия и международната организация за застъпничество „Гражданин на света“ (Global Citizen), ще завърши със световна среща на върха за поемане на ангажименти за дарения и концерт в събота, 27 юни. Целта е да се мобилизира допълнително финансиране за разработване и прилагане на ваксини, тестове и лечение за коронавирус.

Концертът

Глобална цел: обединени за нашето бъдеще — концертът ще се проведе в събота вечер. Водещ ще бъде актьорът Дуейн Джонсън. Концертът ще включва изпълнения на Шакира, Колдплей, Ъшър, Дженифър Хъдсън, Майли Сайръс, Джъстин Бийбър и Куаво, Джей Балвин, Chloe x Halle, Йеми Алейд и Christine and the Queens.

В концерта, чийто съвместен водещ ще бъде председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен, ще имат изяви и Крис Рок, Хю Джакман, Кери Уошингтън, Шарлиз Терон, Форест Уитакър, Дейвид Бекъм, Салма Хайек Пино, Били Портър, Даян Крюгер, Антъни Поровски, Кен Джонг, Николай Костер-Валдау и Оливия Колман.

Срещата на върха за поемане на ангажименти за дарения

Глобална цел: обединени за нашето бъдеще — срещата на върха ще започне в 15 часа централноевропейско време. Срещата на върха, ръководена от председателя Фон дер Лайен, ще включва изказвания на световни лидери, а също и на международни застъпници, хора на изкуството и активисти. Освен това в дискусионни групи и интервюта ще участват: Николай Костер-Валдау, Майли Сайръс, Анжелик Киджо, Кен Джонг, както и експерти и авторитетни лидери, сред които Мелинда Гейтс, д-р Вин Гупта, председателят на Националната асоциация за развитие на цветнокожите (NAACP) Дерик Джонсън, Еди Ндопу, д-р Нгози Оконджо-Ивеала, Кейт Ъптън и Джъстин Верландер.

Къде може да се гледа?

Концертът ще се предава от излъчващи оператори по целия свят: ARD, Canal+ Group, RTVE в Европа, Bell Media, CBC, Citytv и Global TV в Канада, NBC и iHeartMedia в САЩ, Grupo Globo в Бразилия, MultiChoice Group и SABC в Африка, както и Fuji TV и Star India в Азия. Може също така да го гледате на уебсайта „Глобални действия срещу коронавируса“ и на страниците на Комисията в социалните медии: FacebookTwitter и YouTube. Срещата на върха ще се предава на живо на уебсайта Global Goal Unite и на горепосочените страници в социалните медии.

За повече информация
Уебсайт „ Глобални действия срещу коронавируса“

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.