Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
10-08-2020

Отворена е процедурата за кандидатстване за платен стаж в ЕК

РЕГИСТРАЦИЯ

FROM 6 August 2020 UNTIL 31 August 202012:00 (midday, Brussels time)

Програмата за стажове в Европейската комисия е отворена за висшисти от цял свят.

Стажовете се провеждат в широк кръг от области и предлагат отлична възможност да се запознаете отблизо с работата на ЕС. Съдържанието на работата зависи до голяма степен от службата, в която се провежда стажът. Предлагат се възможности в областта на конкурентното право, човешките ресурси, политиката за околната среда, комуникациите и много други.

Стажантите получават същите видове задачи като новоназначените служители висшисти. На практика това може да означава организиране на работни групи и заседания, събиране на информация и документация, изготвяне на доклади и отговаряне на запитвания, както и участие в заседания на отдели и други прояви. Ще има и задачи, които са специфични за съответното ведомство – юристите в Комисията ще извършат дейности, различни от тези на икономистите в Сметната палата или на служителите с общ профил в Парламента.

Кой може да кандидатства: Могат да кандидатстват всички завършили висше образование, които са получили дипломата си (обикновено, ако дипломата все още не е издадена, може да се представи академична справка). За стажовете не е задължително кандидатът да е гражданин на ЕС (малък брой места са запазени за граждани на страни извън ЕС), но обикновено се изискват познания по два езика на ЕС. Трудовият опит и магистърска или докторска степен са предимство, но обикновено не са задължителни.

Продължителност: 5 месеца

Платен: Да. Вкл. и възстановяване на пътните разходи.

Начални дати: 1 март 2021

За повече информация: https://ec.europa.eu/stages/

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.