Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
19-04-2007

СРЕЩА-ДИСКУСИЯ ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ

Днес пресслужбата и представителството в България на Европейския парламент проведе среща -дискусия с представители на българските медии по повод предстоящите в България първи европейски избори.

Информация за работата на Европейския парламент, пресслужбата му, законодателните инициативи на институцията и мястото на България в нея, бе представена от Мартина Йовчева и Мишел Плъмли от информационната служба на ЕП.

Представителите на медиите и Европейския парламент проведоха и дискусия за предишните избори за членове на Европейския парламент, политическите нагласи и въпроси в парламента, както и за значението на изборите в България.

На среща-обяд българските представители в ЕП - Мартин Димитров, Кристиян Вигенин и Четин Казак дискутираха с представителите на медиите и ЕП предизвикателствата пред предизборната кампания, основните проблеми, свързани с информираността на обществото по участието на България в работата на европейските институции, както и темите, които вълнуват българското общество в навечерието на първите европейски избори.

Шарлот дю Риц от аудиовизуалната служба на парламента представи основните дейности свързани с предоставянето на информация за медиите, достъпа до материали и технически средства. Шарлот дю Риц представи и най-новата услуга на парламента - воксбокс - мултимедийно студио в сградата на ЕП в Брюксел, което дава възможност за запис на аудио изявления и разпространяването им в Интернет, запис на програми за радиостанции, запис на видеоизявления и кръгли маси, както и на излъчването на живо по Интернет на дискусии и кръгли маси.

Срещата с представителите на българските медии бе организирана като част от представянето на информационното бюро на ЕП в София, посещението на председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг в България и началото на предизборната кампания за избор на евродепутати.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.