Твоят глас в ЕС / За кампанията

  • A+
  • A-
13-05-2007

2 ХИЛЯДИ ДУШИ СЪБРА ДСБ НА ПРЕДИЗБОРЕН МИТИНГ В СОФИЯ

2 хиляди членове и симпатизанти на ДСБ се събраха пред Народния театър „Иван Вазов" за предизборния митинг на партията.

В началото зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова подчерта, че България днес е член на ЕС, но първият човек, който в качеството си на министър-председател, е започнал преговори за членство, е сегашният лидер на ДСБ Иван Костов.

Това стана през далечната 1999 г., когато членството на България в ЕС изглеждаше като химера, припомни тя.

От своя страна екс-премиерът и лидер на ДСБ Иван Костов посочи, че няма по-добър момент от 20 май да бъде нанесено поражениe на тройната коалиция, заплела се в лъжи и корупция.

Нека гласуваме срещу Станишев, срещу Сакскобургготски и срещу Доган, защото на 20 май това са нашите избори, заяви Костов.

Водачът на листата на Демократи са силна България Константин Димитров подчерта, че хората на ДСБ отиват в Европейския парламент да защитават интересите на България и доброто име и каузата на ДСБ.

Затова ние от първия ден ще започнем заедно с нашите съюзници от десницата да се противопоставяме на вредната политика на управляващата тройна коалиция, посочи Димитров.

Вече имаме 98% мобилизация на всички хора, които застанаха зад нашата платформа „За силна България в Европа", уточни водачът на листата.

Той добави, че на 20 май, когато хората гласуват с бюлетината на ДСБ, те ще изразят своето недоверие към „тази отвратителна тройна коалиция, която предизвика разпад в нашата държавност, петни доброто име на България и отнема ползата от членството на България в ЕС.

Митингът не мина без скандиранията „Долу БСП", „Мафия", „Оставка", „Долу ДПС".

Митингът приключи за кратко, време като организаторите призоваха симпатизантите да се присъединят към молебена за българските медицински сестри в храма „Ал. Невски".

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.