Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
28-05-2007

ВЕЧЕ НАБИРАТ ПРОЕКТИ ЗА ИНФОРМАЦИОННИ И КОМУНИКАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

Публикувана е покана за представяне на предложения по Програмата за подкрепа на политиката за информационните и комуникационни технологии (ИКТ).

Първата покана за представяне на предложения по програмата за подкрепа на политиката за информационните и комуникационни технологии беше отворена, показа проверка на Портал ЕВРОПА.

Програмата за подкрепа на политиката за информационните и комуникационни технологии (ИКТ) цели стимулиране на иновациите и конкурентоспособността чрез широк спектър дейности за оптимизиране използването на ИКТ от гражданите, институциите и бизнес-субектите.

Фишът за обява на предложенията е публикуван на 25 май. Крайната дата за представяне на предложенията е 23 октомври, а индикативният бюджет е 54 милиона евро. Сред темите на предложенията са ефективни услуги на е-правителството, използването на информационни и комуникационни технологии за достъпност и за социална интеграция, ИКТ за устойчиви услуги в сферата на здравеопазването, както и за хоризонтални дейности.

Портал ЕВРОПА ви предлага важните документи в оригинал на английски език в рубриката „Конкурси", която можете да видите ТУК. Рубриката е видима след регистрация на потребителя! Сред тях са Работната програма за 2007 г. (ICT PSP WORK PROGRAMME 2007) както и ръководствата за кандидатстване по пилотните проекти (А и Б).

Материалите са от Генерална дирекция „Информационно общество и медии" на ЕК. Обявяването на тази първа покана за предложения е следствие от приемането на Работната програма за 2007 г. от ЕК. Ден преди обявяването на поканата, на 24 май, в Брюксел се проведе Информационен ден - с над 450 участници. 

Останалите важни документи за участие в търговете можете да намерите на сайта на ЕК.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.