Библиотека / Публикации / Изследвания

  • A+
  • A-

EВРОБАРОМЕТЪР 65.2

Eвробарометър 65.2 - общественото мнение В Европейския Съюз - пролет  2006
Национален доклад България

Настоящият доклад представя резултатите от четвъртото редовно изследване на Евробарометър за България, което всеки шест месеца включва в диалог по въпросите на евроинтеграцията и бъдещето на Европейския съюз гласовете на близо 30 000 граждани във всички държави-членки на ЕС, в двете присъединяващи се страни (България и Румъния) и в двете държави-кандидатки (Хърватия и Турция), както и от турската общност в Кипър. Интервютата с тях са проведени едновременно и със стандартен въпросник  в периода между 27 март и 1 май 2006 г. от консорциум между Таylor Nelson Sofres & EOS Gallup Europe по поръчка на Генералната дирекция  „Комуникации" на Европейската комисия.

Хиляда и петнайсет граждани в България отговарят на въпросите на пролетния Евробарометър. Българската извадка е хомогенна и така, както във всички останали страни, е представителна за мненията на гражданите на възраст над 15 г. Тя представя мисленето на всички социални, професионални и възрастови групи от населението на страната, а интервютата са проведени в домовете на българи, които живеят в големи и малки градове, както и в селските райони.

Анкетите в България са осъществени между 27 март и 4 април 2006 г. - период, който съвпада с решаващия етап в процеса на ратификация на Договора за присъединяването на България към Европейския съюз. Общественото мнение в страната се вълнува от датата на предстоящото членство в Съюза, а в дебата по въпросите на евроинтеграцията доминира обсъждането на резултатите от мониторинга на Европейската комисия и подготовката за усвояване на средствата, до които страната ще получи достъп, когато се присъедини към Европейския съюз.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.