Пътна безопасност / Български инициативи

  • A+
  • A-
09-07-2007

Globul съветва: “Шофирай безопасно, използвай hands-free!”

GLOBUL стартира кампанията „Шофирай безопасно, използвай hands-free!" за насърчаване използването на устройства „свободни ръце" за разговори по мобилни телефони по време на шофиране, обяви Дари Кутелов, директор „Продажби" на компанията, по време на форума „За по-безопасни пътища" в София.

В рамките на организирания от Съюза на българските автомобилисти (СБА) и GLOBUL форум той заяви: „Като социално отговорна компания, подписала Европейската харта за пътна безопасност, GLOBUL предприема тази кампания, за да насърчи разумното шофиране чрез използване на hands-free устройства. Ние съветваме: „Шофирай с hands-free!", защото вярваме, че отговорното отношение на участниците в движението е най-ефективно средство за постигане на сигурност на пътя."

За кампанията „Шофирай безопасно, използвай hands-free!" GLOBUL разработи специално лого, което ще присъства върху опаковките на всички продукти в търговската мрежа на оператора. Стикери за автомобил с логото на кампанията ще се раздават на паркингите в големите търговски комплекси в София, Пловдив, Варна и Бургас.

От 25 юни до 14 юли, специални брошури със съвети за безопасно шофиране и използване на мобилен телефон ще се предлагат в големите вериги бензиностанции и по ключови кръстовища в големите градове.

Официален партньор на инициативата „Шофирай безопасно, използвай hands-free!" е СБА.

Във форума „За по-безопасни пътища", който се проведе под патронажа на Президента Георги Първанов, участие взеха министърът на вътрешните работи Румен Петков, заместник-министърът на транспорта Красимира Мартинова, президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Макс Мозли, ген. Виктор Кирянов - главен държавен инспектор по безопасността на движението на Руската федерация и Дейвид Уорд, главен директор на Фондация ФИА.Информацията е от Интернет страницата на Глобул.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.