Пътна безопасност / Български инициативи

  • A+
  • A-
24-08-2007

На 12 септември официално се подписва Хартата в България, Портал ЕВРОПА е сред институциите, които първи ще я подпишат

На 12 септември в София е насрочено официалното подписване на Европейската харта за пътна безопасност, на която Портал ЕВРОПА е медиен партньор.

Документът ще бъде официално подписан на церемония в Представителството на Европейската комисия в България.

Проявата – която включва и презентация на Хартата – се организира, освен от Представителството, още от Министерството на транспорта и от Българската търговско-промишлена палата.

Както Портал ЕВРОПА вече неведнъж е акцентирал, Хартата е част от серия инициативи на Европейската комисия, с които се прави опит да се намалят наполовина смъртните случаи по пътищата за срок до 2010 година.

Както отбелязват от Представителството на ЕК в София, институции, обществени групи и представители на бизнеса от България са поканени да подпишат Хартата на тази церемония, чрез което те ще могат да получат възможност за споделяне на свои идеи и практики, които увеличават пътната безопасност.

Портал ЕВРОПА
Авторитетната медия за европейски политики Портал ЕВРОПА е сред ключовите институции, които ще подпишат Хартата. Сред тях са още Асоциацията на вносителите на автомобили, БЧК, „Овергаз”, „Петрол” АД, СБА, Столичната община и други.

Срещата ще се състои на 12 септември от 10 до 12 часа на ул. „Московска” 9.

Предвидено е приветствия да отправят ръководителят на Представителството на ЕК Майкъл Хъмфрис и министърът на транспорта Петър Мутафчиев.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.