Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
24-10-2006

КУНЕВА РАЗОЧАРОВАНА ОТ ОПИТА ЗА ПРОМЯНА НА БРИТАНСКАТА ТРУДОВА ПОЛИТИКА

Българският министър по европейски въпроси Меглена Кунева заяви в интервю за британския телевизионен канал BBC News 24, че е разочарована от опита за промяна в политиката на Великобритания, съобщава kafene.net.

Меглена Кунева заяви, че около 36 000 души биха желали да дойдат от България във Великобритания. Тя се надява, че те ще имат същата свобода като полските работници, дошли в Обединеното кралство през 2004 година. Тя нарече политиката на Великобритания през 2004 година "много смела и много правилна", особено за това, че Великобритания е била една от само четирите страни в ЕС, отворили границите си. Малко е странно защо тази политика да не остане в сила и за България, отбеляза Кунева.

Британският министър на вътрешните работи Джон Рийд днес ще оповести планове за ограничаване на правото на българи и румънци да работят във Великобританя, когато двете страни се присъединят към ЕС догодина. Правителствена комисия ще реши дали да одобри плановете, които ще включват ограничаване на броя на разрешителните за работа или въвеждане на квоти за конкретните сфери на икономиката. Очаква се обаче Рийд да заяви, че докато ограничен брой неквалифицирани работници ще бъдат наети в сектори като брането на плодове, например, Великобритания няма да продължи политиката си на "отворени врати".

Неговото изявление се очаква след срещата на правителствената комисия днес. Съгласно правилата на ЕС въвеждането на каквито и да е ограничения може да продължи максимум 7 години. Министърът на външните работи Маргарет Бекет заяви, че предложенията трябва да бъдат "действени и ефективни". "Много дискутираме, но на практика още не сме взели никакво решение", заяви Бекет пред журналисти слез разговори в Лондон с европейския комисар по разширяването Оли Рен.

"Ние искаме много внимателно да обсъдим нещата. Всички ние добре разбираме, че има проблеми и загриженост за нашия пазар на труда", допълни Маргарет Бекет. Политическият кореспондент на ББС Гари О'Донахю заяви, че опасността за правителството се крие в това, че ако въведе прекалено строги ограничения, рискува "да хвърли румънците и бъгарите директно в лапите на черната икономика".



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.