Europe.bg
  Hauptseite - Europäisches Parlament - Nachrichten
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Europäisches Parlament / Nachrichten

  • A+
  • A-
06-03-2010

Обръщение на председателя на ЕП по повод Международния ден на жените

Председателят на ЕП Йежи Бузек направи обръщение по повод 8 март - Международен ден на жената, в което казва, че денят е създаден "... за да почетем тези, които имат най-голямо влияние в нашия живот".

"Жените са мнозинство в този свят. 8 март означава не само подаряване на цветя, но също и обсъждане на равни права и равни възможности", каза Бузек, цитиран от Информационното бюро на ЕП в България.

Ето още цитати от изказването на Йежи Бузек:


Международният ден на жените е създаден, за да празнуваме тези, които имат най-голямо влияние в нашия живот. Жените са мнозинство в този свят. 8 март означава не само подаряване на цветя, но също и обсъждане на равни права и равни възможности. Аз лично силно подкрепям данъчна система, при което колкото повече деца има в семейството, толкова по-малко данък трябва са се плаща. Това е необходимо от гледна точка на демографията в Европа. Европейският парламент активно участва в тези дискусии, включително като приема законодателство за равни възможности и предотвратяване на дискриминацията. Комисията по правата на жените е сред важните органи в този парламент. В една Европа, която бързо остарява, жените трябва да имат равен достъп до работни места и да бъдат професионално активни във всички сектори на икономиката. Трябва да бъде възможно всички жени да осъществяват своите професионални амбиции и едновременно с това да се грижат за семейства. Трябват ни повече и по-качествени услуги за отглеждане на децата. Нуждаем се и от еднакво заплащане и еднакво третиране. Насилието срещу жените за съжаление е все още нещо твърде обичайно в Европа. В края на миналата година Европейският парламент прие резолюция за премахване на насилието срещу жени. То е нарушение на основните човешки права. Общество, което позволява да съществува насилие е брутално, това не е обществото, в което желаем да живеем. Дългият път започва с малки крачки. Нека днес направим първите стъпки като развием плана за действия за предотвратяване на насилието срещу жени.

Припомняме, че ЕП пусна нова интернет-страница, посветена на борбата срещу насилието над жените. Сайтът е посветен на Международния ден на жената 2010. В течение на целия месец март тази страница ще отразява събитията в ЕП, отнасящи се към тазгодишната тема: прекратяване на насилието спрямо жените.



 
Заедно
Aktuelles
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Nachrichten
 
 
 
    mehr 
Nachrichten vom EP
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Portal EUROPA presentiert
 
 
 
    mehr 
Europäisches Parlament
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia