Europe.bg
  Hauptseite - Europäisches Parlament - Nachrichten
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Europäisches Parlament / Nachrichten

  • A+
  • A-
03-05-2011

Обща декларация на българските евродепутати от Групата на ЕНП (ГЕРБ) по повод гласуването на доклада относно готовността на България за присъединяване към Шенген

Българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) приветства днешното гласуване на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) към ЕП, която прие с голямо мнозинство (33 - за, 3 - против и нито един въздържал се) доклада на португалския евродепутат Карлуш Коелю (ЕНП) относно присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Нашите евродепутати изказват особено задоволство от факта, че преди окончателното гласуване, членовете на комисията отхвърлиха и трите поправки на трима евродепутати от Групата на либералите, които имаха за цел да поставят под съмнение готовността на България и Румъния за приемане в Шенген и да отложат процеса на тяхното присъединяване.

Евродепутатите от ГЕРБ поздравяват колегите си от ЛИБЕ, гласували срещу поправката за корупцията, която няма място в доклада за България и Румъния. Темата за борбата срещу корупцията е част от набиращата сила дискусия по актуализацията на Общия европейски механизъм за оценка на Шенгенското пространство.

Българските евродепутати от ЕНП/ГЕРБ благодарят на своя колега Карлуш Коелю, който последователно, безпристрастно и аргументирано защити основните тези в своя доклад, че България и Румъния са изпълнили всички технически критерии за членство и че пред тях не трябва да се издигат никакви допълнителни бариери.

С днешния вот се дава зелена улица на гласуването на доклада в пленарна зала по време на юнската сесия на Европарламента, още преди следващото заседание на Съвета.

"Надяваме се, че страните-членки също ще постъпят справедливо, за да бъде взето политическото решение за приемането на двете държави в Шенгенското пространство още до края на тази година", коментираха евродепутатите Андрей Ковачев и Мария Неделчева, които взеха участие в днешното гласуване.



 
Заедно
Aktuelles
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Nachrichten
 
 
 
    mehr 
Nachrichten vom EP
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Portal EUROPA presentiert
 
 
 
    mehr 
Europäisches Parlament
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia