Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
03-12-2007

В БАЛИ ЗАПОЧВА СВЕТОВНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА БОРБА С КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ

Днес в Бали започват международните преговори за борба с климатичните промени, като ЕС се надява да накара другите страни да се съгласят за започването на преговори за подписване на нов договор за борба с промените в климата след изтичането на Протокола от Киото през 2012г., съобщава Euobserver.

Високопоставени делегати от 180 страни се събират на индонезийския остров за да обсъдят как да се засили защитата на околната среда, след като доклади на ООН през тази година очертаха практическите ефекти от сегашните тенденции към катастрофално глобално затопляне.

За да се избегнат катастрофалните предвиждания за света, включващи повишаване на нивото на моретата и екстремни промени на времето, индустриалните страни ще трябва да се съгласят на много по-значими намаления на емисиите след 2012г.

Европейският съюз се надява да поведе останалите страни чрез примера си, като обяви амбициозни цели за намаляване на вредните емисии. Комисарят по екологията Ставрос Димас заяви: „трябва да се споразумеем да стартираме проговорите по световно и подробно споразумение за климата и да определим пътна карта, очертаваща основните му компоненти. Конференцията трябва да определи и края на 2009г. като краен срок за завършване на преговорите".

Преговорите в Бали вече получиха подкрепа като новият премиер на Австралия Кевин Ръд подписа протокола от Киото като първи акт след влизането си в длъжност.

Така САЩ остават единственият мащабен замърсител на околната среда извън договора. Според Димас обаче има все по-окуражителни сигнали, че в САЩ намалява съпротивата срещу борбата с климатичните промени.

ЕС освен това призова бързо развиващите се икономика като Бразилия, Китай и Индия, чиито емисии стремглаво нарастват, да се включат в световното споразумение, тъй като без тях борбата с климатичните промени няма да е ефективна.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia