Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
13-04-2008

РУМЕН ПЕТКОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА

Министър-председателят Сергей Станишев е приел оставката на министър Румен Петков.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков подаде оставка. Това стана на специална пресконференция в Министерство на вътрешните работи в неделя следобяд.


Портал ЕВРОПА припомня, че на 6 април президентът Георги Първанов заяви, че според него Румен Петков има качествата и волята да продължи реформата в МВР.

На въпрос дали смята, че вътрешният министър Румен Петков, е човекът, който трябва да продължи реформата в МВР, президентът отговори, че познава добре качествата на вътрешния министър и знае, че той може да се справи с това, но все пак премиерът ще вземе своето решение, както съобщи Dnes.bg на 6 април.

По повод срещата на вътрешния министър Румен Петков с “оперативно интересни” лица Първанов каза: "Това, което смятат моите експерти е, че това не е правно уязвимо. Морално може да се каже, че е укоримо". "Във всеки случай аз смятам, че може би в своята амбиция да свърши повече работа, министър Петков се занимава с оперативна полицейска работа в по-голяма степен, отколкото би трябвало да го прави. За мен той би трябвало да стои по-високо, да контролира, ръководи, направлява, ако щете да наказва онези представители на професионалното ръководство, които не си вършат добре работата или които са сгрешили някъде в реализацията на едно или друго оперативно дело или задачи", обясни държавният глава, цитиран от Dnes.bg.

Станишев определи постъпката на вътрешния министър като съвсем логична и достойна. “Министър Петков излезе с много ясни идеи за необходимост от реформи в МВР и те ще бъдат реализирани след широк обществен дебат, за да се възстанови доверието в МВР”, каза Станишев. По думите му голяма част от грешките в системата на вътрешното ведомство и най-вече кадровите грешки са наследени от предишни управления. На въпрос дали премиерът ще приеме оставката на Петков, той отговори: “Да, тя ще бъде приета в контекста на цялостния ремонт на кабинета, който аз поставих като мое виждане пред коалиционните партньори, защото ни трябва силен кабинет, трябва ни кабинет, който има силна парламентарна подкрепа”. 



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia