Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
18-06-2009

Гергана Паси: предстоящият доклад в областта правосъдие и вътрешни работи ще бъде критичен

Допускам, че предстоящият доклад в областта правосъдие и вътрешни работи ще бъде критичен. Това каза министърът по европейските въпроси Гергана Паси на пресконференция по повод на приключилата мисия на ЕК преди Годишния доклад за изпълнението на Механизма за сътрудничество и оценка с ЕК в областта правосъдие и вътрешни работи, цитирана от БНР.

По думите на Паси обаче докладът няма да е унищожително критичен като заключенията от юли миналата година. Новият доклад може да се очаква през юли или през септември

Тенденцията на „галевизация" в България е нещо, което извън всякакво съмнение ще влезе в дебатите между държавите-членки на Европейския съюз, когато обсъждаме доклада на Европейската комисия за напредъка на България по глава „Правосъдие и вътрешни работи". Така министърът по европейските въпроси Гергана Паси коментира това, „което се случва с желанието на някои персони, срещу които има заведени дела и повдигнати обвинения, да участват в политиката", съобщава Агенция „Фокус". Това се коментира от европейските експерти, посочи тя.

Според Паси експертите от Еврокомисията наблюдават всеки един от тези казуси - „от събирането на подписка в подкрепа на единия или другия от братята Галеви до спирането на едно от много ключовите дела по злоупотреби с европейски средства, заради политически амбиции на едно от обвиняемите лица".

Според Паси не може да имаме очаквания, че ЕК ще одобри тази „топ мода в политиката". Тя изрази надежда, че гражданството в Дупница, Кюстендил и Перник, ще направи правилния избор.

Министър Паси коментира и възможността за налагане на предпазна клауза върху страната ни от ЕК - според нея не може да се очаква налагането на такава клауза. По думите й „днес има много повече аргументи срещу предпазната клауза, отколкото година по-рано".



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia