Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
02-09-2009

Румяна Желева: Група държави от ЕС настояват за по-сериозни санкции за България и Румъния по напредъка в правосъдие и вътрешен ред

"Група държави от Европейския съюз настояват за по-сериозни санкции във връзка с механизма за сътрудничество и проверка в областта на правосъдието и вътрешните работи за България и Румъния, въпреки че последният доклад за страната ни обхваща период, в който е управлявало предишното правителство", заяви външният министър Румяна Желева на пресконференция в Министерски съвет.

„Ние си поставихме за цел да убедим с непосредствената си воля, че новото правителство предприема конкретни мерки да се постигнат конкретни резултати, за да не се разширява обхватът на механизъма", поясни тя, цитирана от агенция "Фокус". Затова се активира работата по изпълнението на работата по присъединването на страната ни към Шенген, където има много проблеми.

Както Портал ЕВРОПА  съобщи по-рано днес, холандското външно министерство смята, че напредъкът в Румъния и България не е адекватен. "Холандското правителство ще продължи да настоява за подобряване на положението в двете страни до достигането им на европейско ниво", се казва в писмо, изпратено до Европейската комисия от Хага. "Ако това не се случи, ще има сериозни последствия за трансфера на еврофондове за двете страни и присъединяването им към Шенгенската зона", се казва в отговора на холандското външно министерство по повод на доклада на за напредъка на двете страни, в областта на правосъдието и вътрешния ред , представен на 22 юли, пише електронното издание за геополитика и анализи Исриа. Подробности четете ТУК .

В средата на август правителството на премиера Борисов създаде междуведомствен координационен екип, който
да следи напредъка на България по глава 24 - "Правосъдие и вътрешен ред". Министърът на правосъдието Маргарита Попова председателства новата структура. В нея влизат още вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, външният министър Румяна Желева и председателят на ДАНС Цветлин Йовчев. Екипът ще следи напредъка на България по шестте показатели, описани в доклада.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia