Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
09-12-2009

МОСВ настоява за алтернативна технология на проекта "Бургас - Александруполис"

При изготвянето на оценката за въздействието върху околната среда /ОВОС/ на проекта "Бургас - Александруполис" специално внимание ще бъде обърнато на това, че в района на Бургаския залив има много влажни зони и тези територии са защитени по няколко международни конвенции и директиви, заяви министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Тя участва в конференция на тема "България преминава към нисковъглеродна икономика", предаде БНР.

В момента процедурата по изготвяне на ОВОС на проекта е на най-ранен етап. Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ е изискало да се представи алтернативен вариант на т. нар. "буй технология" - прехвърляне на петрола от танкери в система, завършваща в морето. Известна част от трасето на петролопровода преминава през територия на екологичната мрежа "Натура 2000".

До момента е представено само принципно обяснение за алтернативна технология, но МОСВ не счита това за достатъчно и ще настоява за представяне на други варианти. След като това бъде направено, ще се потърси и експертно мнение.

Премиерът Борисов заяви, че проектът за петролопровода „Бургас-Александруполис ще се осъществи, само ако Министерството на околната среда и водите издаде положителна оценка за влиянието му върху околната среда. „Ако МОСВ не издаде ОВОС, че проектът е законен и отговаря на нашите стандарти като държава...", кабинетът ще спре проекта. Срокът за ОВОС е 18 месеца.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia