Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
16-06-2010

Брюксел отрича Испания да е поискала да се включи в спасителния механизъм

Според съобщения в медиите ЕС, Международният валутен фонд (МВФ) и министерството на финансите на САЩ подготвят план за набавяне на спешна ликвидност за Испания, който да включва кредитна линия в размер до 250 млрд. евро.

Испанският всекидневник „Ел Икономиста" съобщи в сряда, че планът е обсъден по време на среща на специален борд на директорите от МВФ и цели да избегне някои от строгите условия в помощта за Гърция.

„Помощта за Испания ще бъде осигурена от спасителния фонд на ЕС и МВФ, състоящ се от кредитни линии, които се предоставят на страните с дългови кризи", пише „Ел Икономиста".

Постоянен поток от съобщенията в германските медии, цитирайки анонимни длъжностни лица в Берлин подхраниха спекулациите, че Испания е на път да се включи в спасителния механизъм на стойност 750 млрд. евро, който бе договорен от лидерите на ЕС миналия месец.

От своя страна в сряда Европейската комисия отрече информацията, че ЕС, МВФ и министерството на финансите на САЩ подготвят план за набавяне на спешна ликвидност за Испания.

Амадеу Алтафаж, говорител на еврокомисаря по икономическите и валутните въпроси Оли Рен заяви, че статията в „Ел Икономиста" е „много странна" и допълни: „Мога категорично да кажа, че не е истина."

Говорител на испанското правителство съобщи във вторник, че преговорите между испанския премиер Хосе Луис Сапатеро и директора на МВФ Доминик Строс-Кан ще се проведат в петък и нямат общо със статията във вестника, която твърди, че Мадрид ще поиска финансова помощ.

Въпреки това Брюксел и финансовите пазари продължават да оказват натиск над Сапатеро да предприеме действия за намаляване на бюджетния дефицит, който в момента е 11,2% от брутния вътрешен продукт.

(Източници: „Ройтерс" и „ИЮобзървър")



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia