Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
25-08-2010

Никола Саркози призова министрите си да устоят на „неоснователните критики“

Френският президент Никола Саркози, който e подложен на сериозни критики заради мерките си срещу престъпността и имиграцията, призова министрите си да избягват ненужната полемика и "да удвоят диалога и педагогичния подход".

На първото заседание на правителството след лятната ваканция, Саркози поиска от министрите си да "удвоят куража си" за справяне с преувеличените и неоснователни критики", предава БНТ. Френският президент заяви също така, че "политиката, която води правителството, е балансирана" и настоя "всеки един от министрите да я прилага".

Министърът на вътрешните работи Брис Ортфьо заяви, че Франция ще продължи да ликвидира незаконните ромски лагери, като спазва действащото национално законодателство. Всеки имигрант, засечен да нарушава закона, ще бъде принуден да напусне Франция, каза министърът.

Близо 200 роми от Румъния се връщат в родината си срещу заплащане. 41 български граждани също ще бъдат експулсирани. Днес пристига група от 13 от тях.

Въпреки че Франция получи силна подкрепа от Италия по позицията си, все още има сериозни критики по отношението към ромите. Париж поиска и от ЕК да гарантира, че Румъния ще работи по ефективна интеграция на ромите. В противен случай Франция постави под въпрос влизането на страната в Шенгенското пространство. ЕКще орсъди специален доклад по темата следваща седмица и внимателно следи развитието на събитията.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia