Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
23-09-2010

Ключов икономически показател дава сигнал за тревоги

Растежът в икономиката на 16-те страни от Еврозоната достигна най-ниското си равнище от седем месеца насам през септември, като водещ показател, отбелязващ най-резкият спад след началото на световната финансова криза, съобщават от EU Business.

Тревогата е особено силна в Германия, където е отбелязано "особено рязко забавяне", според индекса на мениджърите по доставките (PMI), посочва проучване на 4500 компании от Еврозоната, поръчано от лондонската група за изследвания "Маркит" (Markit).

Комбинираният показател за производството и услугите за месец септември спадна до 53,8 пункта от 56,2 за месец август.

Въпреки, че всеки резултат над 50 показва тенденции към растеж и това е 14-и пореден месец на положителни стойности, тревогите дойдоха, тъй като това е най-ниският ръст от месец февруари насам и най-бързият спад от месец ноември 2008 година насам.

От "Маркит" заявиха, че "Ръстът се е забавил, както в производството, така и в сектора на услугите", като това са най-ниските стойности съответно през последните 11 и 7 месеца.

Същевременно, от организацията предупредиха също, че рискът от повторна рецесия се увеличава, въпреки все още стабилното представяне на Франция и Германия.

"Извън тези две държави, страховете от двойна рецесия ще се повишат от новото свиване на икономическата активност и ускоряването на загубата на работни места през месец септември", предупреди той.

Анализаторът от "Глобал Инсайт" (Global Insight), Хауърд Арчър заяви, че резултатите показват, че възстановяването на Европа "започва да се колебае осезаемо (и)... се изправя пред сериозни икономически насрещни ветрове".

Анализаторът от "УниКредит" в Милано, Марко Вали се отнесе по-положително, като каза, че данните отразяват резките подобрения, които карат забавянето на икономиката да изглежда по-значителен.

"Според нас, страховете от повторна рецесия изглеждат преувеличени".



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia