Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
27-10-2010

Ръст на регионалната безработица в ЕС

През 2009 г. регионалната безработица е варирала значително в рамките на ЕС, съобщава Евростат. Тя е достигнала от 2,1% в региона Зеландия в Холандия до 27,1% във френския отвъдморски департамент о-в Реюнион. Между 2008 г. и 2009 г. безработицата се е увеличила в 90% от 271 региона на ЕС.

От тези 271 региона 28 са отбелязали през 2009 г. безработица от 4,4% или по-малко, което съответства на половината от средното за ЕС. Към тях спадат 11 от 12-те региона в Холандия, 5 региона в Австрия, три в Италия, по един в Белгия, Чехия и Германия и по един в България, Румъния и Обединеното кралство. За разлика от тях 13 региона отбелязват процент на безработни от 17,8% или повече, което съответства на двойното за стойността на ЕС - девет региона в Испания и четирите френски отвъдморски департамента.

На регионално ниво безработицата сред жените през 2009 г. е била най-ниска в Зеландия (2,4%) и Утрехт (2,9%) в Холандия и Тирол в Австрия (2,9%), а най-висока е била в испанския регион Мелила (33,6%) и френския отвъдморски департамент Реюнион (29,0%).

В 32 региона безработицата сред жените е била 4,4% или по-малко, което отговаря на половината от средното за ЕС. Към тях спадат 11 от 12-те региона в Холандия, 5 в Австрия, 4 в Обединеното кралство, три в Германия, два в Белгия, както и по един в България, Дания, Чехия, Италия, Румъния, Словения и Словакия. За разлика от това 12 региона са имали 17,8% или повече безработни, което е двойно от стойността за ЕС - осем региона в Испания и четирите френски отвъдморски департамента.

В безработицата сред младежите и младите също се наблюдават изразени регионални различия. В ЕС през 2009 г. най-нисък дял безработни сред младите е имало в Зеландия (4,0%) и още три холандски региони, а най- високи във френските отвъдморски департаменти Гуаделупе 59,3%), Мартиник (57,6%) и Реюнион (49,6%).

В 35 региона безработицата сред младите през 2009 г. е възлизала на 9,9% или по-малко, което съответства на половината от средното за ЕС - 14 региона в Германия, всички 12 региона в Холандия, 5 региона в Австрия, както и по един в Чехия, Италия, Словакия и Обединеното кралство. В седем региона процентът е бил 39,8% или повече, което е двойно от стойността за ЕС - по три региона в Испания и Франция и един в Италия.

Само в един регион безработицата сред младите е била по-малка от общата безработица - в Бремен в Германия. В три четвърти от регионите в ЕС младите безработни са били двойно повече от общия процент.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia