Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
11-11-2010

Цветан Димитров: Не подкрепяме ренационализацията на ОСП

Общата селскостопанска политика трябва да остане общностна такава, като не подкрепяме ренационализацията на Общата селскостопанска политика и за националното съфинансиране на директните плащания, заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров на кръгла маса в София.

Той пояси, че националната позиция на страната ни по бъдещето на ОСП е, че бюджетът трябва да бъде в размер, не по-малък от настоящия, като бъде запазена досегашната структура на Първи и Втори стълб, съответно директни плащания и развитие на селските райони, предава пресцентърът на МЗХ. „Особено важно е и по-нататъшното опростяване и облекчаване законодателството и административните процедури", каза Димитров.

Той заяви, че България застава зад позицията за запазване на директните плащания, като същите трябва да останат основен инструмент, насочен към активните европейски фермери. Разбира се, бъдещите директни плащания трябва да бъдат целеви и обвързани с предоставяне на определени услуги на обществото, каза заместник-министърът.

„Повече от всякога се нуждаем от общи усилия, както на национално, така и  международно при изготвянето на позицията на страната ни за бъдещето на ОСП след 2013 г. България е малка страна и поради този факт трябва всички да се обединим около едно общо становище, което с общи усилия да защитим пред Европа", заяви той по повод срещата във Варшава на министрите от Вишеградската четворка, България и Румъния. На нея страните се обединиха около искането за запазване на схемата СЕПП.
Заместник-министър Димитров подчерта също така, че взаимоотношенията между участниците в хранителната верига трябва да се подобрят, като се обърне по-голямо внимание на специфичните особености на страните-членки, в т.ч. климатични и социално икономически условия.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia