Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
07-01-2011

Барозу на посещение в Будапеща, Унгария подкрепя еврооблигациите

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще се срещне днес с унгарския премиер Виктор Орбан в Будапеща, предава АФП. Тема на срещата ще бъде основно шестмесечното председателство на ЕС, както и оспорваният унгарски медиен закон, който предизвика критика в цяла Европа.

В четвъртък Орбан призна тактически грешки в спора около медийния закон, но не пожела да го променя. „Беше лош старт на унгарското председателство", каза премиерът в Будапеща преди официалната церемония по предаването на председателството от Белгия на Унгария.

Външният министър на Люксембург Жан Аселборн призова Европейската комисия към бързи действия. „ЕК трябва да помогне за налагането на свободата на пресата и свободното изразяване на мнението. Очевидно е, че унгарският медиен закон нарушава основни демократически права и особено чл.11 от хартата за основните права на ЕС", каза Аселборн, цитиран от „Ди Велт".

Същевременно унгарското председателство на ЕС се изказа за въвеждането на т.нар. евробондове, допълва АФП. Общите държавни облигации на страни от еврозоната са необходими в края на краищата, за да се реагира на дефицита в държавните бюджети, заяви финансовият министър на страната Георги Матолкси. По думите му са нужни „всички нови източници".

С оглед на съпротивата на някои страни обаче тази година не се очаква въвеждането на евробондове, продължи той, но изрази оптимизъм, че до 2013 г. или до средата на десетилетието ще съществуват „нови финансови продукти като евробондове".



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia