Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
10-02-2011

И Холандия е против влизането ни в Шенген

Холандия заяви, че на този етап България и Румъния не могат да се присъединят към Шенгенското пространство за свободно движение на хора в Европа и с това се присъедини към подобните позиции на други страни, включително Франция и Германия, съобщава „Дарик".

„Според изготвените от Европейската комисия доклади твърде много неща не се спазват, за да могат двете страни да се присъединят към Шенгенското пространство. Решихме да работим по определянето на група критерии, които трябва да се спазват и оттам да изготвим пътна карта за присъединяването към Шенген", каза министърът за европейските въпроси Бен Кнапен на пресконференция в Париж с френския си колега Лоран Вокие. Кнапен обаче отхвърли идеята за график с "изкуствени дати".

"Да, Румъния и България имат призвание да влязат в Шенгенското пространство. Те са положили огромни усилия за подобряване ефикасността на граничния контрол, борбата с корупцията, съдебната система, но критериите не са изпълнени", заяви още Вокие.
.
Междувременно стана ясно, че докладите за напредъка на България и Румъния по присъединяването към Шенген от декември 2010 г. са разсекретени. По този начин депутатите от комисията по правосъдие и вътрешни работи ще могат свободно да се запознаят с докладите, за да изготвят становището си преди решението на ЕП по въпроса с разширяването на Шенген. Докато бяха секретни, документите бяха достъпни само по строга процедура, която предвижда депутатите да посещават специална стая. Това стана причина на последното заседание на комисията да бъде взето решение изготвянето на становище да бъде отложено, но не по-късно от 2 май. Депутатите приеха, че ако до тази дата документите останат с гриф за поверителност, те ще приемат становище, без да го съобразяват с резултатите от проверките по Шенген за двете страни.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia