Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
09-06-2011

Холандия отрече информацията, че ще вземе решение за влизането ни в Шенген през 2012г.

Холандският министър на имиграцията Херт Лиерс никъде не е посочвал 2012 г. като срок, в който страната му ще реши за приемането на България и Румъния в Шенген. Това обявиха холандски представители на срещата на външните министри в Люксембург, където беше разпространено и специално изявление на Херт Лиерс по темата, предаде БНР.

Задължително е всички предприети мерки за съдебна реформа в България и Румъния да са ефективни и необратими. Шенгенската система се основава на взаимно доверие, тъй като очакваме от новоприетите страни да охраняват ефективно общите ни граници, се казва в изявлението. Затова ние внимателно ще проучим докладите по мониторинговия механизъм, следващия от които се очаква скоро. При всички случаи е твърде рано да вземаме решение сега, и може би ще ни е нужно известно време, преди да можем да направим това, пише още в документа.

По-рано беше разпространена информация, че Холандия ще реши за приемането на България и Румъния в Шенген през 2012 г. Това е заявил холандският министър по въпросите на имиграцията Херт Лиерс съобщиха медии.

Днес в Съвета на министрите на вътрешните работи, които ще заседават в Люксембург, ще се обсъжда приемането на България и Румъния в Шенген. Не се очаква обаче там да се стигне до конкретни решения за датата на присъединяването ни.

Юлският доклад за готовността ни за приемане в Шенген ще е решаващ за германската позиция. Това каза германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих при пристигането си в Люксембург.

Ще вземем предвид доклада с оценката за развитието, в който се казва, че е налице изпълнението на техническите изисквания, но както знаете ни предстои и политическа оценка на готовността, тъй като искаме да проверим и да сме сигурни, че и в самите страни кандидати положението се е нормализирало и подобрило, особено що се отнася до проблема с корупцията и до ефективността на правната система. За тези неща се очаква доклад през юли, който за нас е много важен и въз основа на него ще вземем окончателно решение какво ще правим нататък, каза Фридрих.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia