Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
09-09-2011

Нови стачки в Гърция

От четвъртък започнаха протестите на таксиметровите шофьори в Гърция срещу плановете на правителството за либерализация на професията им, съобщава ТВ „Европа". Законът, който беше приет от парламента за отварянето на таксиметровия сектор и изваждането му на светло, провокира поредица от стачни действия на шофьори и собственици на таксиметрови компании. Те многократно блокираха движението в Атина и други големи и курортни градове.

Лекари и стоматолози също излизат на улиците на 48-часови протести срещу промените в осигурителното и пенсионното законодателство. Студентски и университетски преподаватели провеждат шествия в Атина срещу реформата във висшето образование, гласувана неотдавна от парламента. Законът предвижда орязване на автономията на висшите училища, свиване на излишните административни структури, сливане на университети.

През следващата седмица в Гърция ще стачкуват служителите на фирмите за чистота, а учителите ще спрат работа на 22 септември.

Масови протести срещу икономическата политика на социалистическото правителство са планирани за събота, 10 септември, в град Солун, където ще се открие международно изложение. Също така на 10 септември премиерът Георгиос Папандреу ще представи плановете за икономически реформи.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia